Chauffeur met vals ADR certificaat krijgt 300 Euro boete

Nieuws
14-01-2021 | Door Iep van der Meer

Tijdens een verkeerscontrole door de Polizei Mittelfranken werd een buitenlandse chauffeur staande gehouden die in het bezit bleek van een vals ADR certificaat. De man bekende dat hij het document had gekocht aan de grens om aan werk te komen.

De chauffeur was onderweg met een lading IBC's met daarin een vloeistof die valt onder gevaarlijke stoffen UN32 64, klasse 8. Dat zijn etsende stoffen. Voor het vervoer van dergelijke gevaarlijke stoffen is uiteraard een ADR certificaat verplicht, maar dat bleek dus vervalst. Tot onze verbazing kwam de chauffeur er, na overleg met de officier van Justitie van af met een boete van slechts 300 Euro. Wij vinden dat onvoorstelbaar. De cursus alleen is al vele malen duurder en het is gewoon levensgevaarlijk als chauffeurs rond rijden met gevaarlijke stoffen zonder kennis van zaken. Een dergelijke lage straf is bijna een uitnodiging aan andere chauffeurs om het dan ook maar te proberen met een gekocht documentje. De pakkans is toch al nihil, en deze boete is een lachertje.

Uiteraard mocht de man zijn rit niet voortzetten. Hij moest wachten tot een collega met een officieel certificaat de lading over zou nemen. Foto's: Polizei Mittelfranken 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-07-2020
Polizei-CF-Sachsen-1_lr-1400.jpg

DAF 4x4 trucks voor Duitse Politie

De Duitse politie heeft twee DAF CF 4x4 bakwagens aangeschaft voor speciale inzet bij calamiteiten. De opbouw van de…
Nieuws
26-06-2020
LKW_Kontrolle_LR.jpg

Bulgaarse chauffeur geeft zichzelf aan bij Duitse politie

Een Bulgaarse chauffeur heeft zichzelf bij Neurenberg aangegeven bij de Duitse politie. Hij had…
Nieuws
17-03-2018
IEP_6172-1400.jpg

Politie jaagt op witte sturen en verlichting

De afgelopen dagen is het opvallend hoeveel berichten we zagen over bekeuringen voor illegale verlichting,…