Nieuws
23-03-2024 | Door Iep van der Meer

Het is al snel gezellig op de parking en het is vooral een weerzien van vele bekenden met dezelfde voorliefde, klassieke trucks. De deelnemers komen uit heel Nederland en zelfs uit België en Duitsland.

Naast de bekende trucks die we vaker zien bij dit soort klassieker evenementen waren er ook een paar hele bijzondere trucks. Auto’s die je niet vaak meer ziet, zoals de Belgische Pegaso Troner bakwagen en de schitterende Duitse Foden. Vooral die laatste is echt uniek. De auto is in uitstekende conditie en is voorzien van een Caterpillar dieselmotor. Opmerkelijk is dat het stuur gewoon links zit. Dat komt doordat dit een oude auto is van Friderici uit Zwitserland. Die had een hele serie van die Foden trucks. Het detail wat zijn afkomst verraad is een stukje ontbrekende witte lak op de bumper. Daar onder zit nog het kenmerkende Frederici grijs.

Nadat alle trucks keurig waren opgesteld ging het hele gezelschap aan de koffie bij Mendel, om vervolgens te beginnen aan de rit over de Posbank op de Veluwe. Het konvooi van de oude trucks eindigde de rit bij De Kar in Apeldoorn.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-05-2023
Oldtimerrit Hartman (3)

Pinksterrit Old Transport Achterhoek

Old Transport Achterhoek hield vandaag, tweede pinksterdag, de grote Pinksterrit. Zo’n 70 klassieke trucks begonnen…
Nieuws
14-10-2018
Eric_32-1400.jpg

Drukke Historische dag in Druten

Vandaag werd in Druten de 'Dag van het Historisch Transport' georganiseerd. In het voormalige Treco gebouw in Druten was…
Nieuws
16-03-2023
Kooiker Logistiek

DAF XF en XD trekkers voor Kooiker Logistiek

Kooiker Logistiek heeft een serie van vijf DAF NGD trucks in gebruik genomen. Het gaat om één XF en vier XD…