Nieuws
10-04-2024 | Door Maarten van der Westen

Na het Nederlandse Müller Fresh Food Logistics en het Scandinavische Frigoscandia neemt Dachser nu de Brummer Group over. Het European Food Network breidt steeds verder uit.

In 2013 was Brummer Group één van de oprichters van het European Food Network, een netwerk dat zich ondertussen over 34 Europese landen uitspreidt. Brummer is een grote speler in Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Hier vandaan transporteert het bedrijf gekoelde en diepgevroren voedingsmiddelen door Midden-Europa. De logistiek dienstverlener houdt zich ook bezig met warehousing en crossdocking, met locaties in Beieren en Oostenrijk als middelpunt.

De oprichters van het in 1977 opgerichte Brummer, Hans en Simone Brummer, zetten nu een stap terug. "Brummer is al jaren één van de marktleiders op het gebied van food logistiek in Oostenrijk en Zuid-Duitsland", zeggen ze in een verklaring. "Deel uitmaken van het Europese netwerk van Dachser biedt extra groeimogelijkheden. Daarom brengen we onze samenwerking, die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld, naar het volgende niveau. We versterken onze langetermijnpositie in de markt en bieden onze klanten nieuwe mogelijkheden voor internationaal groupagevervoer van levensmiddelen en contractlogistieke diensten. Dit creëert ook zekerheid en stabiliteit voor onze medewerkers."

Door de overname krijgt Dachser toegang tot het netwerk van Brummer. Dit concentreert zich vooral in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Slovenië, waar het bedrijf met zo’n 300 koelvrachtwagens en 350 chauffeurs de klanten bedient. Dachser breidt hiermee zijn netwerk in Centraal Europa flink uit, net zoals het deed in Nederland en Scandinavië met eerdere overnames.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-06-2020
Afbeelding-persbericht-bentvelzen-2-.jpeg

Iveco S-Way 6x2 bakwagens voor Bentvelzen Logistiek

De nieuwe Iveco S-Way begint steeds vaker op te duiken in het straatbeeld. Tot nu toe waren dat alleen…
Nieuws
08-11-2016
HZ_Logistics.jpg

HZ Logistics neemt meerderheidbelang in Mooy Beheer

Koelvervoerder H.Z. Logistics B.V. uit De Lier neemt per direct een meerderheidsbelang in branchegenoot…
Nieuws
24-11-2016
tab-noorwegen.jpg

Van Duijn neemt Tanke Transport over

Op 1 januari 2017 is Van Duijn de nieuwe eigenaar van Tanke Transport uit Poeldijk. ''Dit past in de strategie van…