DAF breidt cabinefabriek Westerlo flink uit

Nieuws
24-04-2019 | Door Tim de Jong

Nu de verbouwing van de lakstraat is afgerond, gaat DAF andermaal fors investeren, ditmaal  in de cabinefabriek. Duidelijk is dat DAF de capaciteit afstemt op grotere productie-aantallen.  

DAF bouwt nu zo'n 230 truck per dag, het waren er kort geleden nog 254. Dat was een record. Maar met de nu aangekondigde investeringen, kan DAF in de nabije toekomst tot 300 trucks per dag bouwen. Dat is nog nooit eerder vertoond. Nu al ziet DAF zichzelf als de nummer twee op de trekkermarkt, achter Mercedes, maar dus vòòr Volvo, Scania en MAN. 

Voor de productie van de ‘kale cabines’ – ‘body-in-whites’ – van de DAF CF- en XF  wordt de bestaande Body fabriek van 17.800 m2 met 13.200 m2 uitgebreid. De uitbreiding omvat een enkele productielijn met zo'n 130 robots en 135 volledig geautomatiseerde laspistolen.

De fabriek waar cabines van interieur- en exterieurdelen worden voorzien – de Cab Trimming – (15.600 m2) wordt uitgebreid met 20.000 m2. De nieuwe fabriek zal uit meerdere secties bestaan, waaronder een centrale assemblagelijn, een lijn voor de montage van accessoires op de daken en nevenlijnen waar de portieren en dashboards voorbereid worden. Daarnaast zal er een geavanceerde test- en inspectie-afdeling worden ingericht. Op de centrale assemblagelijn zal een volgens DAF uniek systeem worden toegepast waarbij platforms worden voortgeduwd met een liftsysteem. Daardoor kunnen werknemers de werkhoogte aanpassen aan de werkzaamheden en hun persoonlijke voorkeur.

De bouw van de nieuwe Cab Body en Cab Trimming fabrieken op het terrein van DAF Vlaanderen is begonnen. Het Belgische bouwbedrijf Cordeel zal de gebouwen realiseren – inclusief de nieuwe kantoren, vergaderzalen en faciliteiten voor de werknemers. De moderne lasinstallatie in de body fabriek wordt geleverd door VDL Steelweld uit Nederland.

Met de investering van 200 miljoen euro stijgt de productiecapaciteit van cabinefabriek met 45% tot 300 cabines per dag in een 2-ploegendienst. De productiecapaciteit komt daarmee op hetzelfde niveau als van de nieuwe cabinelakstraat die eind 2017 officieel werd geopend, na een investering van 100 miljoen euro. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-08-2020
DAF-fabriek1_LR.jpg

DAF voert productie verder op

Per 1 oktober wil DAF nog eens twintig trucks per dag extra gaan bouwen in Eindhoven. De productie wordt opgevoerd van 160…
Nieuws
28-03-2022
DAF--truck-fabriek_NGD-LR.jpg

DAF verhoogt productie ondanks chiptekort

Vrachtwagenfabrikant DAF verhoogt de productie van 220 naar 240 trucks per dag. De directie is vol vertrouwen…
Nieuws
27-04-2020
DAF_corona_LR.jpg

DAF start productie op in aangepaste fabrieken

De DAF-fabrieken in Eindhoven (Nederland), Westerlo (België) en Leyland (Verenigd Koninkrijk) hebben een…