DAF breidt LF- CF-, en XF-aanbod verder uit

Nieuws
15-04-2016 | Door Tim de Jong

DAF Trucks heeft de nodige nieuwtjes onthuld in de LF-, CF-, en XF-Series. Van de XF zijn Low Deck trekkers verbeterd, in de CF-serie is de keus uit motoren vergroot en bij De LF kan voor langere chassis gekozen worden. Over de hele lijn zijn de spoilers verbeterd en verbeteringen doorgevoerd.

De XF was er als Low Deck, maar vanwege strengere controles her en der n Europa, wil DAF nu echt dat een grootvolume combinatie absoluut niet meer boven de vier meter uit komt.  Daarom kwam er een combinatie met extra lage banden, in de maat 375/45 R 22,5, die met Goodyear werd ontwikkeld. De trekker is nu zo laag, dat DAF de achterasophanging ook moest aanpakken. Daarover lees je binnenkort meer in BIGtruck Online Magazine.

Verder kan de CF nu ook met 6,9 liter PX7 motor besteld worden. Deze zeven liter motor levert in de CF tot 310 pk. Een drie-assige bakwagen die 26 ton GVW mag wegen, komt ook met dit kleinere motorblok, uitstekend mee in het verkeer zegt DAF. In Spanje konden we vaststellen dat ook hellingen met zo'n gewicht geen probleem zijn.

 

De LF-serie wordt uitgebreid met langere wielbases en er zijn nieuwe spoilersets ontwikkeld, voor volumevervoer. Met name in Oost Europa is hier vraag naar. Ook de XF-cabine kreeg een nieuwe spoilerset. Alle verbeteringen bij DAF kun je lezen in de komende BIGtruck!

Meer op Transport&Milieu.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
06-10-2016
Scania-VWlr.jpg

VW: Scania ontwikkelt nieuwe motor, MAN nieuwe assen

De bazen van Scania en MAN zijn het erover eens geworden dat beide truckmerken componenten van komende…
Nieuws
12-01-2018
IMG-20180112-WA0008.jpg

Nieuwe Volvo FH voor Brand & van Rhoon.

De firma Brand & van Rhoon uit Roelofarendsveen heeft vandaag de sleutels van een nieuwe Volvo in ontvangst…
Nieuws
09-05-2021
IEP_3850_copy-1400.jpg

Nieuwe DAF ziet er veelbelovend uit!

Dat er wat nieuws komt bij DAF Trucks geven ze inmiddels ook zelf toe met een teaser campagne die nu loopt. Wanneer…