Nieuws
28-04-2021 | Door Tim de Jong

De laatste tijd zie je kraanauto’s een comeback maken. We zien daarbij dat er best vaak Scandinavische trucks worden gebruikt. Maar hier zien we dat DAF ook een prima geschikte truck bouwt, in dit geval een CF met een vier-assig FAQ chassis. Deze is geleverd aan Pleging Transportservice B.V.

De letters FAQ staan bij DAF voor een 8x2 chassis. De niet aangedreven assen zijn gestuurd en hefbaar, met uitzondering van de vooras, uiteraard. Hierbij biedt DAF als optie een tien tons vooras aan.  De nieuwe DAF van Pleging heeft een 50 tonmeter kraan inclusief lier. Het geheel is geleverd door Truckland Eindhoven. Directeur Pieter Pleging legt uit: “We gebruiken deze DAF CF 480 FAQ onder meer voor het plaatsen van bouwketen, lichtreclamezuilen en telecommasten. De keuze voor de vier-assige CF is gemaakt op basis van het benodigde laadvermogen. In deze opzet bedraagt dat 14 ton. De gekozen kraan biedt op 26 meter afstand nog altijd een hefvermogen van 700 kg, een essentieel voordeel voor ons.” Dealer Truckland Eindhoven werkte voor het realiseren van de opbouw samen met Van Rijssel Carrosseriefabriek B.V. uit Asten.

Hijs- en transportwerk

De nieuwe DAF CF 480 FAQ maakt deel uit van een vloot voertuigen, waarvan ongeveer de helft is voorzien van een autolaadkraan. Pleging Transportservice B.V. gebruikt die voor hijs- en transportwerk voor bouw- en infrabedrijven. In het wagenpark van Pleging Transportservice B.V. rijden inmiddels 18 DAF trucks.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-02-2020
DAF_CF_Hybrid_Innovation_Truck_LR.jpg

DAF start veldtest met CF Hybrid

DAF Trucks is de veldtest gestart om praktijkervaring op te doen met de CF Hybrid. Trouwe DAF-klant Peter Appel heeft…
Nieuws
03-11-2016
Van-Ravenswaaij-1.JPG

Vijf DAF trucks voor Van Ravenswaaij

Groenten en fruit groothandel Van Ravenswaaij uit Veenendaal heeft een vijftal nieuwe DAF trucks op de weg gezet.…
Nieuws
21-02-2017
snel-3.jpg

Snel Shared Logistics kiest voor DAF trucks

Snel Shared Logistics is de nieuwe naam van G. Snel Internationaal Transport. De eerste trucks met de nieuwe…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.