Nieuws
11-01-2022 | Door Iep van der Meer

Na de DAF XF en de XG modellen lijkt ook de CF serie vernieuwd te worden. Deze foto's laten de nieuwe CF zien, maar die gaat voortaan DAF XD heten volgens het kentekenbewijs van deze gespotte veldtest auto. 

De DAF CF heeft in de basis de cabine van de in 1992 geïntroduceerde DAF 75 en DAF 85 modellen. De introductie was toen een grote verrassing tijdens de IAA. Deze trucks volgden de 2100 en 2300 modellen op die op dat moment toch echt achterhaald waren door de tijd. In 2001 werd de CF serie geïntroduceerd als opvolger van de 75 en 85, maar daarbij bleef de cabine in feite ongewijzigd, al kwam er toen wel een originele Space Cab uitvoering bij.

Twee instaptreden

Nu, 21 jaar later wordt de CF opgevolgd door de XD serie, althans dat is de officiële naam volgens het kenteken register van de gespotte veldtest auto. Het verschil zit vooral in de grille waar we vier horizontale balken tellen in plaats van vijf bij de XF en XG modellen. Verder is de deurverlenging zoals we die zien bij zijn grote broers verdwenen. De laag geplaatste cabine heeft waarschijnlijk slechts twee instaptreden, net als de Volvo FM en de Scania P modellen dus. Ideaal voor in de distributie dus.

Camera's én spiegels

De cabine heeft de zelfde lengte als de nieuwe XF en is in dit geval voorzien van een laag dak, maar er zal ook een hoog dak uitvoering komen. Opvallend is dat de truck voorzien is van het digitale camera systeem in combinatie met een trottoir- en frontspiegel. Waarschijnlijk heeft dat te maken met tijdelijke leveringsproblemen van camera systemen want de DAF XF en XG die wij reden hadden helemaal geen spiegels. Wanneer de nieuwe modellen officieel op de markt komen is nog niet duidelijk maar we verwachten ze ergens dit voorjaar. We lieten al eerder foto's zien van de nieuwe DAF, maar deze foto's van A.B. Truckfotografie laten veel meer detail zien.

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
02-09-2020
DAFleaks2_copy.jpg

DAF onderweg met prototypes van XF én CF!

Er worden al maanden mysterieuze zwarte testtrucks gesignaleerd op de Nederlandse en Belgische wegen en we weten…
Nieuws
03-04-2020
92132175_670447200382770_197210067710246912_n.jpg

Nieuwe DAF in het wild gespot!

DAF is onderweg met een nieuwe generatie testtrucks en die werden al eerder gespot. Deze keer kreeg chauffeur Rangco Kieft…
Nieuws
10-11-2023
Scania prototype test truck copy

Nieuw Scania front en de nieuwe Actros diesel

De nieuwe regelgeving in Europa zorgt er voor dat vrijwel alle merken bezig zijn met een nieuw, gestroomlijnd…