DAF levert 200 CF-trucks aan Colombiaanse klant

Nieuws
03-09-2021 | Door Tim de Jong

Het is de grootste order van DAF Trucks ooit in Zuid-Amerika: 200 trucks, besteld door transporteur Grupo Prodes uit Colombia. Het gaat om 3-assige CF 6x4 trekkers voor het transport van onder meer bier, frisdrank en tropisch fruit in onherbergzame gebieden.

Grupo Prodes is een van de grootste transporteurs van Colombia en heeft een vloot van zo’n 1.500 trucks en 2.000 trailers. Het hoofdkantoor van de onderneming staat in Medellin Antioquia. Daarnaast heeft de transporteur depots door heel Colombia, een land dat qua omvang vergelijkbaar is met een gebied ter grootte van Frankrijk, Duitsland en de Benelux samen. Grupo Prodes vervoert in Colombia voor een grote brouwer en is daarnaast gespecialiseerd in geconditioneerd transport van tropisch fruit.

‘Een klasse apart’

De gefaseerde levering van de 200 DAF’s volgt op een uitgebreide test die het bedrijf met de CF uitvoerde. “Onze vloot omvat allerlei verschillende merken en chassisvarianten. Daardoor hebben we veel vergelijkingsmateriaal. Qua betrouwbaarheid, efficiency, wenbaarheid en chauffeurscomfort blijkt de CF toch echt een klasse apart”, stelt Federico Medina, Directeur Transporte bij de Grupo Prodes. “We zijn zo overtuigd van de kwaliteiten van dit voertuig dat we onze initiële order van 150 trucks zelfs hebben verhoogd naar 200 exemplaren.”

Zware omstandigheden

Optisch zullen de DAF trucks veel weg hebben van ‘gewone’ CF’s, maar onderhuids worden ze voorbereid op een extreem zwaar leven. “Grupo Prodes heeft zogeheten heavy duty chassis besteld, met een extra robuust tandem voor maximale tractie, bedoeld om dag-in dag-uit onder de zwaarste omstandigheden te presteren”, weet Johan Doensen, Area Sales Manager Sales Operations.

De trucks worden geleverd en onderhouden door DAF-dealer Kenworth de la Montaña, dat in Colombia 14 in DAF en Kenworth gespecialiseerde werkplaatsen heeft.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
28-02-2020
DAF_CF_Hybrid_Innovation_Truck_LR.jpg

DAF start veldtest met CF Hybrid

DAF Trucks is de veldtest gestart om praktijkervaring op te doen met de CF Hybrid. Trouwe DAF-klant Peter Appel heeft…
Nieuws
03-11-2016
Van-Ravenswaaij-1.JPG

Vijf DAF trucks voor Van Ravenswaaij

Groenten en fruit groothandel Van Ravenswaaij uit Veenendaal heeft een vijftal nieuwe DAF trucks op de weg gezet.…
Nieuws
21-02-2017
snel-3.jpg

Snel Shared Logistics kiest voor DAF trucks

Snel Shared Logistics is de nieuwe naam van G. Snel Internationaal Transport. De eerste trucks met de nieuwe…