Nieuws
14-12-2023 | Door Iep van der Meer

Nadat DAF met de nieuwe XD, XF, XG en XG+ de prestigieuze titels ‘International Truck of the Year 2022 en 2023’ ontving, volgden dit jaar een reeks belangrijke onderscheidingen die met name de toonaangevende efficiency van de Nieuwe Generatie DAF trucks bevestigde. Reden voor DAF om een reeks ‘Efficiency Champions’ uit te brengen

De lijst met onderscheidingen is lang, met de Green Truck Award 2023, het laagste gecombineerde verbruik in de European Truck Challenge en de European Transport Award for Sustainability. Met de Efficiency Champions van de XD, XF, XG en XG+ series komt DAF met trucks met een specifieke uitrusting voor de hoogste brandstof efficiency. Denk daarbij aan het weglaten van de zonneklep, het uitgebreide Aero pakket en camera's in plaats van spiegels, Nieuwe motorsoftware maakt ook deel uit van dit pakket. Dit zorgt voor een zodanig gunstige VECTO waarde dat deze trucks goed zijn voor CO2 klasse 3 in de Duitse Maut. Dat scheelt 1,6 cent per kilometer in Duitsland voor de komende zes jaar.

Nieuwe ADAS systemen

Wie nu een Nieuwe Generatie DAF XD, XF, XG of XG+ ‘Efficiency Champion’ bestelt, krijgt deze uiteraard in 2024 geleverd. Dat betekent automatisch dat de nieuwste Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) ter ondersteuning van de chauffeur standaard zijn, inclusief onder andere de nieuwste generatie van het Advanced Emergency Braking System, Drive-off Assist, DAF Side & Turn Assist, Speed Limit Recognition en Lane Departure Warning System.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-07-2018
DAF-Trucks-Harry-_Wolters-DAF-Trucks-President.jpg

Harry Wolters is de nieuwe baas bij DAF Trucks

Bij Paccar, en dus ook bij DAF Trucks schuiven ze met topmannen. Preston Feight, de huidige algemeen directeur…
Nieuws
08-05-2017
Twan_Slegers_van_Friedi_Slegers_Transport.jpg

Slegers Helmond schakelt over op DAF

DAF krijgt een steeds prominenter aandeel in het wagenpark van Friedi Slegers Transport in Helmond. Eind april leverde…
Nieuws
27-12-2016
Jongeneel-1.jpg

12 DAF trucks voor Jongeneel Transport

Het zestig jaar jonge Jongeneel Transport heeft 12 nieuwe DAF trucks van de types CF en XF in gebruik genomen. De…