Nieuws
11-06-2024 | Door Maarten van der Westen

Na onderhandelingen zijn DAF en NLtruckkartel akkoord gegaan met een schikking voor meer dan duizend Nederlandse transportondernemers. NLtruckkartel is een initiatief van Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verzekeraar TVM.

Net als andere Europese truckfabrikanten is DAF veroordeeld voor het kunstmatig hoog houden van de prijzen van nieuwe vrachtwagens tussen 1997 en 2011. De veroordeling zette de deur open voor claims door gedupeerde kopers. Meer dan duizend Nederlandse afnemers werden vertegenwoordigd door NLtruckkartel, bijgestaan door advocaten van Hausfeld.

Nu is er een akkoord over een schikking, die DAF moet betalen. De hoogte van het bedrag van de schikking is niet bekend gemaakt. Door de schikking wordt DAF uit de procedures verwijderd, terwijl deze tegen andere truckfabrikanten door zal gaan. TLN en TVM toonden zich tevreden over het resultaat.

TLN-voorzitter Elisabeth Post: "Wij hebben ons altijd ingezet voor een redelijke oplossing voor onze leden: daarbij spelen tijd en snelheid een belangrijke rol. Maar redelijkheid betekent ook een aanvaardbare schikking. Wij zijn inmiddels acht jaar bezig met deze zaak en ik ben bang dat het einde nog niet in zicht is. Ik ben daarom tevreden dat DAF als eerste bereid is geweest om naar de onderhandelingstafel te komen. Daarmee ligt er dit jaar nog een concrete betaling op tafel voor de meer dan 1.000 kopers van DAF trucks die wij in deze procedure vertegenwoordigen."

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
23-12-2016
Acea-trucks.png

Truckkartel: Vanaf januari claimen bij TLN

Leden van TLN kunnen vanaf januari terecht voor hun mogelijke claim tegen het truckkartel, dat afgelopen juli…
Nieuws
17-12-2018
Acea-trucks.png

Duitse TLN in actie tegen truckkartel

De Duitse variant van TLN, de BGL, bereidt een massaclaim voor tegen de truck-industrie inzake het truckkartel. Het…
Nieuws
16-10-2018
Acea-trucks.png

Truckkartel: TLN bereidt claim van 1,2 miljard voor

TLN bereidt samen met advocatenkantoor Hausfeld & Co een claim voor van 1,2 miljard euro tegen…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.