DAF schroeft productie weer terug

Nieuws
17-04-2019 | Door Tim de Jong

Voor de tweede keer  binnen een maand  tijd, heeft DAF de truckproductie verlaagd. Daarbij verliezen honderden uitzendkrachten hun baan.

Eerder deze week brachten we het bericht dat DAF duidelijk minder truckregistraties scoort. Wanneer dit bij de marktleider gebeurt, dan is het onvermijdelijk dat ook de merken met een lager marktaandeel hier last van hebben. Vanaf 13 mei maakt DAF nog 225 trucks per dag, tegen 254 een maand geleden.

Volgend het Eindhovens Dagblad  verliezen door de maatregel zo'n 350 uitzendkrachten hun baan. Onlangs moesten al 130 uitzendkrachten naar huis. Het blad zegt dat de motorenproductie in Eindhoven wel op niveau blijft, omdat de vraag naar zware trucks in de VS onverminderd groot blijft.

Voor dit jaar verwacht DAF een lichte teruggang van de markt. Maar tijdens de bijeenkomst van vorige week, stelde het bedrijf dat die teruggang wat forser uitpakt dan verwacht.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-04-2019
DAF_truckstop_Paneque.jpg

DAF ziet truckregistraties afnemen

Tijdens een bijeenkomst met de vakpers liet DAF Trucks weten dat de markt voor vrachtwagens in Nederland stevig afkoelt.…
Nieuws
01-02-2017
Paccarlineup.jpg

DAF groeit, Paccar krimpt (een beetje)

Het gaat goed bij DAF Trucks, en ook moederbedrijf Paccar blijft successen scoren. Al 78 jaar op rij wist dit bedrijf…
Nieuws
20-06-2020
IEP_3792-1400.jpg

DAF: Ontslagen blijven uit

Na alle berichten over massa ontslagen bij grote truckmerken peilden we de toestand bij DAF Trucks. Daar blijkt het in vergelijking…