DAF test nieuw front en camera's

Nieuws
28-01-2018 | Door Iep van der Meer

Onze zustersite ">www.iepieleaks.nl heeft met een nieuwe DAF weer een aardige scoop te pakken. De nieuwe DAF werd gespot in Scandinavië waar hij getest wordt in de barre winterse koude. Nieuw zijn onder meer de frontpartij en de opvallende camera's op de buitenspiegels.

Alle Europese trucks worden binnenkort voorzien van een wat langere frontpartij. De Europese unie maakt dit mogelijk om de veiligheid te verhogen en de luchtweerstand te beperken. Het nieuwe neusje komt dan ook voor de huidige frontpartij. Dat heeft uiteraard gevolgen voor de koeling van de motor en daarvoor zijn testen nodig. De verlenging van het front is overigens maar minimaal. Wij schatten het op rond de 20 centimeter.

Ander nieuws wat er aan zit te komen is dat je binnenkort zonder spiegels, maar mét camera's de weg op mag. Ook dat moet uiteraard getest worden, en dat is de reden dat deze DAF aan weerszijden van die camera's op de spiegelsteunen heeft. Meer over deze DAF op ">www.iepieleaks.nl! 

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
21-01-2021
EcoGenerationMA484071_Hero.jpg

Schmitz biedt verstelbare achterkant op schuifzeiltrailers

Trailerfabrikant Schmitz Cargobull komt met een serie schuifzeiltrailers waarvan de achterkant…
Nieuws
18-10-2019
Renault2.jpg

Renault Optifuel 3 geeft een kijkje in de toekomst

Eind volgend jaar worden er nieuwe regels van kracht op het gebied van voertuig afmetingen. Dat betekent…
Nieuws
19-03-2019
MCB_DAF_truck_met_camerasysteem_LR.jpg

Camera's op voertuigen van MCB

Meer veiligheid en minder schade, om deze redenen laat metaalgroothandel MCB in Valkenswaard het complete wagenpark voorzien…