DAF trucks voor VTS Transport & Logistics Boxmeer

Nieuws
26-02-2020 | Door Iep van der Meer

VTS Transport & Logistics in Boxmeer zet sinds kort twee nieuwe DAF XF 450 FT Super Space Cab trekkers in. Met de trucks worden internationale ritten gemaakt met een dubbele bemanning en daarvoor is de ruimste DAF cabine bijzonder geschikt.

De beide DAF trucks rijden in het temperatuur gecontroleerde transport van farmaceutische producten. VTS doet dat al jaren voor toonaangevende bedrijven in Europa. Het is het specialisme van dit bedrijf.  

De Super Space Cab van DAF gaf de doorslag, zo blijkt uit de reactie van Joost Hafmans, directeur bij VTS Transport & Logistiek. “De cabine is geliefd bij de chauffeurs, omdat het een van de grootste is met de fijnste bedden. Dat laat zich waarderen als je met z’n tweeën zoveel tijd doorbrengt in de truck. Ze zijn bijna continu onderweg. 180.000 tot 200.000 kilometer leggen ze per jaar af. Ruimte en comfort zijn dan belangrijk.”

170 voertuigen in totaal

De nieuwe DAF XF 450 FT-trekkers zijn inmiddels al volop in bedrijf. Met deze jongste aanwinst groeit bij VTS het aantal trucks van dit merk naar acht binnen een wagenpark dat bestaat uit zo’n 170 voertuigen. Het gaat om vrachtautocombinaties voor internationaal transport en bestelbussen voor last mile-distributie naar onder meer apotheken. Hafmans: “Met DAF rijden we al langer. We hebben goede ervaringen met dit merk, ook met de service. Een verbruik van 1 op 4 is prima mogelijk, mede doordat we met relatief lichte vracht rijden. Het gaat veelal om medicijnen. In blisterverpakkingen zit veel lucht. In een volle trailer komen we tot ongeveer tien ton lading.”

Van Finland tot Portugal

Bij VTS rijden de vrachtauto’s naar verre bestemmingen. “Van Finland tot aan Portugal en van Polen tot diep in Italië. Eigenlijk komen we in heel Europa”, aldus Hafmans. “De trailers zijn specifiek voor vervoer van farmaceutische artikelen ontworpen met temperatuur gecontroleerde ruimtes. De kleinste afwijking wordt geregistreerd. De chauffeurs zijn getraind om adequate maatregelen te nemen. Ook de beveiliging van de kostbare lading is tot in detail geregeld en geborgd. Het is zeer specialistisch werk. De chauffeurs op deze internationale combinaties hebben veel ervaring.

Van alle gemakken voorzien

De nieuwe DAF trekkers zijn van alle gemakken voorzien. Ze zijn in de huiskleuren van VTS gespoten. De cabines zijn verfraaid met spoilers. De trucks hebben LED-koplampen voor beter zicht en veiligheid, de meeste luxe stoelen, stand airco en DAF Night Lock. Ook zijn grote brandstoftanks gemonteerd van 845 + 590 liter. Hafmans: “Een samenspel van luxe, fraai uiterlijk en functionaliteit, dat zie je bij deze DAF trekkers.”

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-02-2019
VTS_Scania-2-pers-2019.jpg

VTS Boxmeer gaat voor Scania

VTS in Boxmeer heeft zijn distributievloot uitgebreid met vier nieuwe Scania's van het type P280 met een geconditioneerde…
Nieuws
24-07-2018
DAF-Trucks-Harry-_Wolters-DAF-Trucks-President.jpg

Harry Wolters is de nieuwe baas bij DAF Trucks

Bij Paccar, en dus ook bij DAF Trucks schuiven ze met topmannen. Preston Feight, de huidige algemeen directeur…
Nieuws
08-05-2017
Twan_Slegers_van_Friedi_Slegers_Transport.jpg

Slegers Helmond schakelt over op DAF

DAF krijgt een steeds prominenter aandeel in het wagenpark van Friedi Slegers Transport in Helmond. Eind april leverde…