DAF verhoogt productie ondanks chiptekort

Nieuws
28-03-2022 | Door Tim de Jong

Vrachtwagenfabrikant DAF verhoogt de productie van 220 naar 240 trucks per dag. De directie is vol vertrouwen dat het de komende tijd meer bestellingen kan afleveren. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Eind deze week verhoogt DAF de productie al. Orders heeft DAF ruim voldoende en het effect van de nieuwe truckgeneratie maakt dat er nog meer bestellingen zijn dan anders. Echter het chiptekort speelt DAF flink parten. In een reactie in het " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Eindhovens Dagblad zegt topman Harry Wolters dat de onderdelentekorten nog niet voorbij zijn, maar ‘door de inspanningen van het hele team’ het bedrijf de productie toch kan opvoeren.  

Wolters zegt zelfs dat de productie dit jaar mogelijk nog verder wordt opgevoerd. Daarop speculeerde ook zijn collega Michiel Kuijs die onlangs zei dat de productie mogelijk al snel richting de 250 per dag moet. Het gaat hierbij om de fabrieken in Eindhoven en in het Britse Leyland.

Nieuwe truckserie

DAF zegt dat het met name de lange lijst bestellingen weg wil werken. Toch kan DAF volgens Kuijs, mits het om bepaalde uitvoeringen gaat, trucks die nu besteld worden, nog dit jaar leveren. Het bedrijf maakt zich temidden van alle marktturbulentie ook nog op voor de introductie van de volgende nieuwe truckserie, waarmee DAF wil scoren in de middenklasse van de markt.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
31-01-2022
Zandbergen_1L.jpeg

Eerste 2 DAF XG-trekkers voor Zandbergen Transport

Uit een serie van 23 stuks zijn vandaag de eerste 2 trekkers afgeleverd aan Zandbergen Transport. Tal…
Nieuws
14-09-2020
DAF_corona_LR.jpg

DAF verhoogt productie opnieuw, neemt personeel aan

Waar de concurrenten van DAF zich in ingewikkelde bezuinigingsprogramma’s en ontslagrondes bevinden,…
Nieuws
18-01-2018
DAF-newLR.jpg

DAF verhoogt productie, zoekt personeel

DAF Trucks verhoogt de productie opnieuw. De truckfabrikant wil dagelijks tien trucks extra gaan bouwen, wat leidt…