Nieuws
19-04-2024 | Door Iep van der Meer

Melkweg|Fritom heeft een DAF XD electric besteld die als RMO gaat rijden voor Friesland Campina. De truck zal 24 uur per dag, 365 dagen per jaar worden ingezet.

Met de inzet van de elektrische DAF XD wil Friesland Campina op jaarbasis ongeveer 500.000 kilo CO2 besparen. Hiermee past deze elektrische truck in de duurzaamheid doelstellingen van het zuivelconcern. “Wij zijn verheugd om te starten met deze pilot”, aldus Ab Doorenbos, algemeen directeur van Melkweg|Fritom. “Door het gebruik van elektrische voertuigen voor melkcollectie zullen we niet alleen de CO2-uitstoot drastisch verminderen, maar ook een nieuwe standaard zetten voor duurzaamheid in de transportsector. Het doel van de pilot is de randen van de mogelijkheden van elektrisch transport binnen het RMO vervoer op te zoeken. Hierdoor kunnen Melkweg|Fritom, alswel onze opdrachtgever Friesland Campina kennis op doen om de visie voor de toekomst te bepalen.” De elektrische DAF XD zal worden geleverd door DAF Trucks dealer Bedrijfswagen Service Friesland. 

Overigens rijdt Melkweg|Fritom ook al met de DAF XD diesel met 450 pk. De elektrische truck is straks herkenbaar op de weg door de groene kleuren.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-07-2018
DAF-Trucks-Harry-_Wolters-DAF-Trucks-President.jpg

Harry Wolters is de nieuwe baas bij DAF Trucks

Bij Paccar, en dus ook bij DAF Trucks schuiven ze met topmannen. Preston Feight, de huidige algemeen directeur…
Nieuws
08-05-2017
Twan_Slegers_van_Friedi_Slegers_Transport.jpg

Slegers Helmond schakelt over op DAF

DAF krijgt een steeds prominenter aandeel in het wagenpark van Friedi Slegers Transport in Helmond. Eind april leverde…
Nieuws
27-12-2016
Jongeneel-1.jpg

12 DAF trucks voor Jongeneel Transport

Het zestig jaar jonge Jongeneel Transport heeft 12 nieuwe DAF trucks van de types CF en XF in gebruik genomen. De…