Nieuws
23-11-2023 | Door Iep van der Meer

Arie Kooijman verhuisde in 2001 naar Denemarken waar hij als eigenrijder actief is. Onlangs nam hij een gloednieuwe DAF XG+530 in gebruik.

In de jaren negentig reed Arie in Nederland met een DAF truck, maar na zijn verhuizing naar Denemarken om daar een boerderij te kopen. Die verkocht hij in 2008 weer, waarna hij een ander bedrijf kocht, waar met name boten, caravans en auto’s opgeslagen worden. Een deel van het bedrijf is ingericht als werkplaats, en de grond is verpacht omdat hij daar zelf geen tijd voor heeft. Die tijd besteed Arie sinds 2017 namelijk weer voornamelijk aan het rijden.

Hij kocht toen weer een eigen trekker, uiteraard weer een DAF, waarna hij de markt op ging als eigenrijder. Aanvankelijk met als lading koeienhuiden op bestemmingen in Zweden, maar de laatste tijd rijdt hij voornamelijk binnen Denemarken met een meeneem heftruck achter zijn trailer. Arie: ,,Dat is mooi afwisselend werk met deellading. Dat is veel beter dan complete vrachten’’.

Arie heeft altijd DAF gereden, en ook zijn nieuwste is weer een Nederlands product. ,,Ik ben altijd erg tevreden geweest over DAF trucks, dus dat het weer een DAF werd is geen verrassing’’, aldus Arie. Het werd een nieuwe DAF XG+ 530 FTS. De stoere sleepasser werd geleverd door ESA Trucks in Denemarken. De truck is voorzien van zo ongeveer alle opties die DAF levert, aangevuld met aluminium V- vormige panelen tussen de achterassen en een tranenplaat- chassisafdekking. Verder is er een hydrauliekset opgebouwd en werd er een verlengde zonneklep gemonteerd. Ook het interieur werd aangepakt, met Deens pluche, aangebracht door FIX in Hedensted.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-07-2018
DAF-Trucks-Harry-_Wolters-DAF-Trucks-President.jpg

Harry Wolters is de nieuwe baas bij DAF Trucks

Bij Paccar, en dus ook bij DAF Trucks schuiven ze met topmannen. Preston Feight, de huidige algemeen directeur…
Nieuws
08-05-2017
Twan_Slegers_van_Friedi_Slegers_Transport.jpg

Slegers Helmond schakelt over op DAF

DAF krijgt een steeds prominenter aandeel in het wagenpark van Friedi Slegers Transport in Helmond. Eind april leverde…
Nieuws
27-12-2016
Jongeneel-1.jpg

12 DAF trucks voor Jongeneel Transport

Het zestig jaar jonge Jongeneel Transport heeft 12 nieuwe DAF trucks van de types CF en XF in gebruik genomen. De…