Nieuws
12-01-2024 | Door Iep van der Meer

De Dakar 2024 is zwaar, erg zwaar. Vooral de marathon etappe van de afgelopen 48 uur heeft zijn tol geëist bij de trucks. Janus van Kasteren zag zijn eerste plaats in het algemeen klassement verdampen en zakte naar een vierde plaats. Martin Macik leidt het algemeen klassement nu, gevolgd door Praga rijder Ales Loprais. Mitchel van den Brink staat op een hele mooie derde plaats.

Klassementsleider tot nu toe was Janus van Kasteren met zijn Iveco, maar een kantelmomentje vlak voor het bivak kostte hem heel veel tijd. Hij ligt nu twee en een half uur achter op Martin Macik, en dat lijkt hem de zege te kosten. Vorig jaar wist hij de rally nog op zijn naam te schrijven in het truck klassement.

Mitchel van den Brink die een foutloze rally rijdt tot nu toe profiteert van de problemen van Janus. Hij is met zijn derde plaats de best genoteerde Nederlander. Op de vijfde plaats, dus vlak achter Van Kasteren, staat nu Vick Verstijnen. Ook hij rijdt een mooie stabiele rally. De zesde plaats is voor Michel Becs.

Van de Nederlanders staat nu Richard de Groot negende, gevolgd door Gerrit Zuurmond op de 10e plek. Op dit moment zijn er dertien trucks binnen volgens de website. Van de overige Nederlanders is nog geen nieuws, maar het dames team van De Rooy is al wel binnen. De dames hebben heel wat avonturen te vertellen bij binnenkomst. 

Ook Gert Huzink is binnen volgens de eigen facebook pagina, na barre avonturen. Zijn maatje Pascal de Baar, dit jaar in een Tatra schijnt nog ergens kapot te staan in de duinen met afgebroken aandrijfassen. Op bijgaande foto zie je beide, ex teamleden samen in de zandbak. Verder zagen we beelden van een opgevouwen Firemen Dakar Iveco. Hoe groot de schade is was onduidelijk, ze staan in ieder geval nog niet bij de uitvallers. Ook één van de De Groot Iveco's is nogal verfrommeld na een kantelmomentje. Duidelijk is wel dat dit de zwaarste 48 uur ooit was in de Dakar. Morgen is de rustdag, maar dat geldt niet voor de monteurs want er is heel wat te sleutelen.

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-01-2017
fotobuggyra.jpg

Tsjechen succesvol bij eerste Dakar-etappe

In de eerste korte etappe was weinig te winnen, maar veel te verliezen. De etappe werd gewonnen door Kolomy…
Nieuws
04-01-2017
Martin-etappe2-Dakar2017.jpg

Eerste etappewinst voor Van den Brink

Na jaren lang bloed zweet en tranen heeft Matin van den Brink gisteren eindelijk daad bij het woord gevoegd en zijn…
Nieuws
05-01-2017
fotoRedBull.jpg

Kamaz winnaar zware etappe

De derde etappe was in twee stukken gehakt, maar daarom niet minder zwaar. Dit keer geen Nederlanders op het podium, maar een…