De 40 jaar oude, nieuwe DAF van Rivano

Nieuws
17-06-2024 | Door Maarten van der Westen

Je hebt oldskool en je hebt oldskool. Voor de nieuwe DAF XF van Rick van Norel van Rivano uit Epe was alleen een dakrekje en een lichtbak niet genoeg.

De DAF XF 530 van Rivano ademt helemaal de looks van de dikke DAFs uit de jaren ‘80. En dat zonder de SpaceCab-cabine, want de nieuwe DAF heeft een laag dak. Het geeft de trekker een nog klassiekere uitstraling. Naast het klassieke dakrek, trappetjes en een grote lichtbak ging Rick echter nog een stapje verder.

De rood en blauwe striping is een duidelijke verwijzing naar de promotiemodellen van de DAF ATi uit 1985. Het staat de nieuwe XF erg goed: gecombineerd met de spierwitte lak heeft de truck iets weg van een racetruck. De typeverwijzing zien we terugkomen in een zwarte band tot halverwege de zijruiten. Ook dit is een duidelijke verwijzing naar de DAF 3300 en 3600 van weleer. Een zwarte grille maken de truck helemaal af.

De DAF van Rivano werd opgebouwd door Bakker Bedrijfswagens uit Apeldoorn, die duidelijk trots is op het resultaat. De nieuwe truck kreeg de bijnaam ‘Major Tom’. In het jaar dat DAF zijn jubileum viert, het is 75 jaar geleden dat de eerste truck de fabriek verliet, is de nieuwe truck van Rivano een prachtig visitekaartje voor het merk uit Eindhoven.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-05-2021
IEP_3850_copy-1400.jpg

Nieuwe DAF ziet er veelbelovend uit!

Dat er wat nieuws komt bij DAF Trucks geven ze inmiddels ook zelf toe met een teaser campagne die nu loopt. Wanneer…
Nieuws
18-03-2019
Nieuwe_DAFs_van_Mainfreight.jpg

Nieuwe DAF's voor Mainfreight

Mainfreight Transport Nederland in ‘s-Heerenberg heeft 45 nieuwe DAF trucks ingezet. Het is een selectie geworden van uiteenlopende…
Nieuws
13-05-2021
IMG_8161.png

Nieuwe teaser van DAF!

De nieuwe DAF komt er aan, zoveel is duidelijk als we zien hoeveel fieldtest trucks er rond rijden. Zelf begint DAF nu ook met het…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.