Nieuws
01-10-2015 | Door Iep van der Meer

Jazeker dames, hij bestaat echt, een betrouwbare Man. Dat wil zeggen, als je het met hoofdletters schrijft. Dus als MAN.

Toch heeft het merk MAN sterke overeenkomsten met een vrouw. MAN is namelijk niet het meest spannende en sexy truckmerk maar volgens de TÜV wel het meest betrouwbare. Wat dat met vrouwen te maken heeft? Nou, al die hele spannende en sexy types zijn meestal ook niet de meest betrouwbare. Tenminste, dat hoor je wel eens..

Genoeg onzin, feit is dat de doorgaans betrouwbare Duitse TÜV statistieken bijhoudt over de betrouwbaarheid van truckmerken. Gemeten wordt het aantal trucks dat zonder technische problemen de Duitse APK keuring doorstaat. Voor alle bouwjaren van de MAN trucks uit de TGL, TGM, TGS en TGX series geldt dat zij aan kop gaan bij het percentage 'in één keer goed.'' De overwinning van MAN is al de vierde op rij en dat is voor MAN rijders bijzonder goed nieuws.

De score lag dit jaar trouwens met 85,9 procent 'foutloos' nog weer hoger dan die van vorig jaar. Bij de trucks van twee- tot vijf jaar oud is het scoringspercentage van de MAN trucks 65,6 procent en dat is volgens de TÜV een record.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-06-2020
New_MAN_TGX_Bilbao_LR.jpg

TÜV: Nieuwe MAN tot 8,2 procent zuiniger

In februari presenteerde MAN zijn nieuwe truckgeneratie. Naast de focus op de chauffeur met een nieuw bedieningsconcept,…
Nieuws
20-12-2018
IEP_7952-1400.jpg

Minister wil APK en kentekenplicht voor tractoren

Minister Van Nieuwenhuizen (IenW) stuurt in januari 2019 opnieuw een wetsvoorstel naar de Kamer, waarmee…
Nieuws
06-07-2020
Weekendrust_A17.jpg

Belgische federale politie doet inval bij Litouws transportbedrijf

De Vlaamse inspectie heeft weer een bedrijf bezocht en daar een achttien vrachtwagens…