Nieuws
06-05-2024 | Door Iep van der Meer

Eén van de verhalen in BIGtruck die nog steeds terug wordt gelezen is het verhaal over de DAF Trucks van Rutger Hauer. Hij was verantwoordelijk voor de allereerste DAF 2800 Space Cab, een truck die hij zelf liet transformeren tot een Space Cab door Visser Carrosserie in Drachten.

Rutger Hauer was misschien wel de meest succesvolle acteur die we in ons land ooit gehad hebben en hij deed in Amerika inspiratie op voor het verhoogde dak. De oude DAF, die hij tweedehands op de kop had getikt stond voor een oplegger die hij door de zelfde carrosseriebouwer liet ombouwen tot een complete woning. Die oplegger bestaat nog steeds, en is nu in handen van Willem Keesom. Hij heeft er een prachtige DAF 95 500 Super Space Cab met een Cummins motor voor staan. De originele, verhoogde DAF 2800 is er niet meer, maar gelukkig hebben we de foto's nog. De DAF 3300 Space Cab die Rutger Hauer later nieuw kocht bestaat nog wel. Die auto is nu eigendom van Boonstra in Nuis. Die trekker werd lqter in de huisstijl van Boonstra gespoten.  Het complete verhaal, inclusief een korte video over Rutger Hauer vind je hier!

Op de foto's hier boven zie je de nieuwe DAF die Hauer tijdens een officiële overhandiging bij zijn buren, op Hotel Lauswolt in Beetsterzwaar in ontvangst nam van DAF, en DAF trucks dealer ESA. Op de andere foto's zie je hoe die truck er uit ziet in de Boonstra kleuren, en een unieke foto van zijn allereerste DAF met het hoge dak van Visser Carrosseriebouw. Verder een foto van de DAF 95 500 van Willem Keesom en het nog in originele staat verkerende interieur van de trailer.

Lees hier het hele verhaal!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-07-2018
DAF-Trucks-Harry-_Wolters-DAF-Trucks-President.jpg

Harry Wolters is de nieuwe baas bij DAF Trucks

Bij Paccar, en dus ook bij DAF Trucks schuiven ze met topmannen. Preston Feight, de huidige algemeen directeur…
Nieuws
08-05-2017
Twan_Slegers_van_Friedi_Slegers_Transport.jpg

Slegers Helmond schakelt over op DAF

DAF krijgt een steeds prominenter aandeel in het wagenpark van Friedi Slegers Transport in Helmond. Eind april leverde…
Nieuws
27-12-2016
Jongeneel-1.jpg

12 DAF trucks voor Jongeneel Transport

Het zestig jaar jonge Jongeneel Transport heeft 12 nieuwe DAF trucks van de types CF en XF in gebruik genomen. De…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.