De DAF XG+ van Stebo van binnen

Nieuws
05-10-2023 | Door Iep van der Meer

De nieuwe DAF XG+ van Stebo Transport hadden we al eerder gezien, maar dat geldt niet voor het interieur. De nieuwe, grootste DAF cabine biedt heel veel extra ruimte, en het was dan ook wachten op de eerste creatieve invulling. Stebo klopte hiervoor aan bij Sjaak Kentie Truckspecials, en het resultaat mag er zeker wezen!

De cabine werd volledig heringericht, en in plaats van het riante, elektrisch verstelbare onderbed staat daar nu een rondzit, compleet met een tafel, een spiegel en een nieuwe kastenwand. Met de twee draaistoelen ontstaat er zo een zitje waar je zo met vijf collega's in kunt zitten klaverjassen. Het bed zit nu boven de voorruit, net als bij de Scania 4-Serie dus eigenlijk. Daarvoor moest wel de hele kastenwand boven de voorruit wijken. Ook de tachograaf moet een nieuw plekje vinden in dit interieur. 

U2 thema

De koelkast zit nu achter de chauffeur, onder het zitbankje. Niet echt bij de hand als je rijdt dus. Verder werd het hele interieur opnieuw bekleed en gespoten in een bij de huisstijl van Stebo Transport passende tint. Op het, eveneens gekleurde stuurwiel is een afbeelding geplaatst van de hoes van het U2 album 'Songs of Experience. Alles bij elkaar ontstond zo een wel heel speciaal interieur voor deze DAF XG+!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-07-2018
DAF-Trucks-Harry-_Wolters-DAF-Trucks-President.jpg

Harry Wolters is de nieuwe baas bij DAF Trucks

Bij Paccar, en dus ook bij DAF Trucks schuiven ze met topmannen. Preston Feight, de huidige algemeen directeur…
Nieuws
08-05-2017
Twan_Slegers_van_Friedi_Slegers_Transport.jpg

Slegers Helmond schakelt over op DAF

DAF krijgt een steeds prominenter aandeel in het wagenpark van Friedi Slegers Transport in Helmond. Eind april leverde…
Nieuws
27-12-2016
Jongeneel-1.jpg

12 DAF trucks voor Jongeneel Transport

Het zestig jaar jonge Jongeneel Transport heeft 12 nieuwe DAF trucks van de types CF en XF in gebruik genomen. De…