Nieuws
18-04-2017 | Door Iep van der Meer

De goede oude tijd van de dichte grenzen, het 'tankschein' formuliertje en de ritmachtingen.. Eind jaren zeventig was ik regelmatig op grensovergang De Poppe te vinden bij het tankstation van Rolink.

Ik reed regelmatig mee met een oom van me die bij Bandsma in Kollum reed, en die mannen hadden De Poppe zo'n beetje als tweede thuisbasis in die tijd. Het fotograferen ging met toen nog niet zo goed af als later, maar ik schoot toch menig rolletje vol daar op de grens. De trucks die toen diepe indruk maakten zijn inmiddels verworden tot klassiekers. Neem nou deze twee Volvo's. De F88 deed nog dienst maar inmiddels waren de nieuwe F10- en F12 modellen ook al geïntroduceerd. Meestal zag je de lage cabine's want in die jaren was een hoog dak wel heel exotisch, en eigenlijk alleen weggelegd voor een enkele eigenrijder.

Op de grens bij De Poppe was het vaak razend druk want iedereen moest papieren maken, vrijmaken of stempelen, en dat zorgde altijd voor een gezellige drukte. Intussen deden de chauffeurs zicht te goed aan de ballen gehakt bij het tankstation en werd de tijd gedood met koffie, een gokje op de één-armige bandiet en het roken van zware shag. 

Meer trailer-nieuws op TrailerTotaal.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
13-10-2016
Bettenklein-5.jpg

Al vijftig jaar Volvo trucks voor Betten Appelscha

Betten Transport uit Appelscha nam onlangs een nieuwe Volvo FH Globetrotter in gebruik. Een feit waarbij…
Nieuws
11-03-2024
Volvo F88 (2)-1400

De Volvo F88 van Willem Temmink

Willem Temmink, beter bekend als 'Sigeur' vanwege de onafscheidelijke sigaar tussen zijn lippen restaureerde eigenhandig…
Nieuws
07-04-2024
Mack F-700 en Volvo F88 Lommerts

Truckhistorie in vlammen opgegaan

In het Friese Pingjum is zondagochtend vroeg een loods afgebrand waarin meerdere klassieke trucks stonden. Voor zover…