Nieuws
28-12-2018 | Door Iep van der Meer

Jan de Rijk Logistics nam 'de blauwe' De Rooy over, en daarmee heel veel werk voor DAF Trucks. Het is dan ook geen grote verrassing dat de nieuwe trucks ook van dat merk zijn. Voor het komende jaar heeft Jan de Rijk nu de goede voornemens omgezet in een order voor maar liefst 80 DAF Trucks. 

De order omvat trucks uit alle series die DAF bouwt, namelijk de LF, CF én XF modellen. Heel bijzonder zijn een aantal XF 480 FTP 6x2 lowdeck trekkers. Trekkers waarmee de problematiek van overschrijding van de aslasten tot het verleden behoort. Deze trekkers worden speciaal ingezet voor de divisie Aerospace transport. 

‘We hebben gekozen voor low deck-uitvoeringen, dus met een lage schotel. Om aan de benodigde aslast te komen heeft specialist ESTEPE de reguliere DAF voorloopas op een standaard DAF lowdeck trekker bij geplaatst. Een hoog maximum laadgewicht is bij Aerospace nodig vanwege veelal zware en hoge vrachten.’ Deze divisie van Jan de Rijk Logistics vervoert bijvoorbeeld complete vliegtuigmotoren op diepladers.

Jan de Rijk Logistics, met de hoofdvestiging in Nederland, is een toonaangevende Europees dienstverlener in transport en logistiek. Het bedrijf heeft 27 kantoren in 13 landen en meer dan 1300 werknemers in Europa. Samen met nog een aantal charters komt de operationele vloot zelfs uit op 1.000 voertuigen, waarmee Jan de Rijk Logistics een van de top tien spelers is in transport en logistiek in Nederland.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
05-12-2019
JandeRijkLR.jpg

Jan de Rijk neemt activiteiten A. v. Overveld over

Jan de Rijk Logistics neemt per 6 januari 2020 de transportactiviteiten over van A.v. Overveld Transport…
Nieuws
20-03-2017
Janderijk.jpg

Weer 100 DAF trucks voor Jan de Rijk

Jan de Rijk Logistics heeft weer een order voor honderd nieuwe DAF trucks geplaatst. De sleutels van de eerste van…
Nieuws
10-03-2023
De-Rijk_Scania-3-web-pers-2023

8 lage Scania trekkers voor Jan de Rijk

Jan de Rijk Logistics heeft acht lage Scania trekkers in gebruik genomen. Alle 4x2 trekkers, vier S- en vier R-cabines,…