Nieuws
10-06-2024 | Door Maarten van der Westen

Dit weekend werd bekend dat René Lindeman, beter bekend als de IJsbeer, is overleden. Deze chauffeur stond aan de wieg van vele veranderingen in de Rotterdamse haven.

“Ik doe gewoon mijn werk”, waren de woorden van René Lindeman toen hem werd verteld wat hij allemaal heeft betekend voor containerrijders in de Rotterdamse haven. Het tekent het leven van een man die zich altijd voor 100% inzette. Het woord van de IJsbeer heeft tot vele veranderingen geleid. De haven gaat zijn aanwezigheid missen.

Het begon in 2000, toen René met een aantal andere chauffeurs zijn blauwe DAF stilzette op de snelweg stilzette uit protest tegen de hoge dieselprijzen. René zei altijd waar het op stond. Samen met maten als René Sloof en Frank Bakker maakte hij zich sterk voor de omstandigheden waarin chauffeurs moesten werken. Voor de containerterminals was René een vaste gesprekspartner als vertegenwoordiger van alle chauffeurs. In deze hoedanigheid heeft hij veel veranderingen teweeggebracht, waar containerchauffeurs dagelijks van profiteren.

Het vele werk eiste echter zijn tol. Een tijd geleden werd duidelijk dat René Lindeman ongeneeslijk ziek was. Bij de pakken neerzitten ging hij niet: René ruilde zijn blauwe DAF in voor een bureau en bleef door strijden. Afgelopen maart bedankten zijn vrienden en collega’s hem nog massaal tijdens een wensactie van Noah4All. Dit weekend werd bekend dat René Lindeman is overleden. De trotse chauffeur, die zoveel heeft betekend voor de Rotterdamse haven, is niet meer.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-07-2023
Monument-1400

Monument voor door truck overreden motoragent

Vandaag is het exact twee jaar geleden dat motoragent Arno de Korte stierf nadat hij doodgereden werd door…
Nieuws
10-05-2021
Stenencombi_1_M_LR.jpg

Eerste 50 tons elektrische truck in regio Rotterdam

Een samenwerkingsverband van vier transportondernemers heeft een nieuwe elektrische Emoss trekker in…
Nieuws
24-09-2020
Post-Kogeko10LR.jpg

Kritiek op wachttijden in Rotterdamse haven

TLN wil dat er een einde komt aan de lange wachttijden voor het containerwegvervoer in de Rotterdamse haven.…