Nieuws
30-12-2021 | Door Iep van der Meer

2021 was voor DAF Trucks een belangrijk jaar met de introductie van de nieuwe XF, XG en XG+ modellen maar ook 2022 wordt een hoogtepunt voor onze nationale truckproducent. De volgende nieuwe DAF is namelijk de opvolger van de CF.

DAF gaat weer modulair bouwen, zoveel is duidelijk als we de eerste foto's zien van de opvolger van de DAF CF. Dat ligt ook voor de hand, gezien de investering van 200 miljoen Euro in de cabinefabriek in het Belgische Westerlo. Door modulair te bouwen kan er veel efficiënter geproduceerd worden, bijvoorbeeld doordat er voortaan nog maar één deur voor links- en één voor rechts uit de pers komt. Het verschil tussen de XF, de XG modellen en straks de nieuwe CF wordt namelijk gemaakt door er een stuk onder te monteren wat afwijkt in de verschillende hoogtes. Verder kan alles het zelfde zijn waardoor deurbekleding, de ramen en de raammechanismes gelijk zijn. Dat geldt ook voor heel veel andere delen van de cabine, zoals de omlijsting van de voorruit, de zijpanelen en de daken. 

Modulair bouwen

Het modulaire bouwen lijkt uit te zijn gevonden door Scania, maar tegenwoordig proberen alle merken dat zo veel mogelijk te doen. Toch was DAF daar ook vroeger al mee bezig. Kijk maar eens goed naar een deur van een 2800 en een 2100 uit de jaren 70. Met de nieuwe generatie pakt DAF dat dus weer op.

De nieuwe CF zoals we die hier op de foto zien heeft dan ook de cabine van de nieuwe XF, maar dan wat lager op het chassis geplaatst. De onderste delen van de deuren ontbreken en in de grille zien we onder de plaat waar het DAF logo op komt slechts vier stijlen in de grille in plaats van vijf bij de XF. De lager geplaatste cabine zal een wat hogere motortunnel hebben, maar, heel belangrijk in dit segment, ook een lagere instap.

Voorjaar 2022?

Hardnekkige geruchten uit het Brabantse doen ons geloven dat we in het voorjaar van 2022 de nieuwe CF voor het eerst officieel zullen zien. Of de naam ook CF blijft is onzeker, maar de toekomst zal het leren. 

De foto's die je hier ziet zijn gemaakt door Roger van Nispen van ">Bouwmachineweb.com Meer informatie over de nieuwe DAF, en allerlei andere scoops vind je op ">www.iepieleaks.nl!

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-03-2022
DAF_XD.jpg

DAF loopt zich warm voor de volgende introductie

DAF loopt zich warm voor de volgende introductie, namelijk die van de opvolger van de belangrijke middenklassers.…
Nieuws
17-01-2022
DAF_XG_DLG1_1.jpg

DLG bestelt 60 DAF XG480 FTP trekkers

Daily Logistics Group, kortweg DLG, heeft een order geplaatst voor maar liefst zestig DAF XG480 FTP trekkers. DLG…
Nieuws
28-02-2020
DAF_CF_Hybrid_Innovation_Truck_LR.jpg

DAF start veldtest met CF Hybrid

DAF Trucks is de veldtest gestart om praktijkervaring op te doen met de CF Hybrid. Trouwe DAF-klant Peter Appel heeft…