Nieuws
26-01-2024 | Door Iep van der Meer

De vormgeving van de nieuwe Volvo FH Aero, want zo wordt hij genoemd door Volvo, bleef lang een goed bewaard geheim. Tot nu, want chauffeur Davey Jongbloed spotte de truck vorig jaar al in september in Spanje.

Davey rijdt voor Van Overveld en hij moest laden bij een wijngaard in de binnenlanden van Noord Spanje. ,,Ik had allemaal Volvo's gezien met ingepakte lading achterop, maar later kwam ik deze, ongecamoufleerde truck tegen. Dat was vorig jaar in september, en ik had er geen aandacht meer aan besteed tot nu toe''. Dank voor de foto's Davey!

Wat we nu al weten

De nieuwe Volvo FH Aero krijgt een gestroomlijnd front waardoor de cabine voldoet aan de nieuwste Europese regels voor stroomlijn en veiligheid. Dat zorgt er ook voor dat de verlengde XL cabine voortaan legaal wordt in combinatie met een 13,60 oplegger. Volgens onze informatie blijft die cabine echter wel een optie. Verder verdwijnt waarschijnlijk de I-Shift box aan de stoel, om plaats te maken voor een handle achter het stuur, zoals bij de meeste merken. De foto die je hier ziet is van de Amerikaanse VNL die net geïntroduceerd is. Een ander detail op de foto dat goed te zien is betreft de camera's die de spiegels vervangen.

FH17 met 780 pk?

Ander nieuws betreft de FH16. Die krijgt volgens ingewijden een liter meer cilinderinhoud, waarmee het een FH17 wordt. Het topvermogen zou 780 pk zijn, dat is 10 pk meer dan de sterkste Scania op dit moment. Het nieuws over het nieuwe, 780 pk sterke topmodel wordt min of meer bevestigd door bijgaande foto. Dat was overigens nog het oude model van de FH16, maar wellicht was dat een testvoertuig.

Maandag weten we meer!

Aanstaande maandag wordt het doek van de nieuwe generatie afgehaald. Stay tuned dus!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2023
670_2023_VDT_Rijnsburg-010

Twee Volvo FH LZV trekkers voor VDT

Transportbedrijf VDT heeft twee Volvo FH 500 4x2 X-Low-trekkers gebruik genomen. Het bedrijf  zet de trucks met…
Nieuws
09-09-2023
Volvo treffen Balkbrug (20)

Volvo Oldtimer Weekend Balkbrug

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Volvo Oldtimer Weekend in Balkbrug. Hoewel de naam wat algemeen is gaat het uitsluitend…
Nieuws
09-02-2023
670_2023_VAN_LEEUWEN_ROTTERDAM-006

Volvo trucks voor Van Leeuwen Recycling

De van Leeuwen Recycling Groep in Rotterdam heeft een aantal nieuwe Volvo trucks in de vloot opgenomen. Het gaat…