De Rooy: 900 ritten Tsjechië - België in 2 jaar

Nieuws
27-11-2023 | Door Iep van der Meer

Het Belgische leger heeft maar liefst 900 DAF trucks besteld. De trucks worden gebouwd bij Tatra in Tsjechië en moeten vervolgens naar België worden vervoerd. Een mooie klus voor De Rooy Transport dus.

Voor het transport werden speciale opleggers besteld waar steeds één exemplaar op past. Dat betekent dus 900 ritten vanuit Tsjechië naar België in de komende twee jaar. Natuurlijk rijden de trucks niet leeg naar Tsjechië. Er wordt allerlei voorkomende lading meegenomen naar dat land, maar ook de cabines worden meegenomen vanuit Westerlo als opvracht.

Voor de CF Military modellen werkt DAF nauw samen met het gerenommeerde TATRA Trucks in Tsjechië. Dat resulteert in een uniek chassis-concept met een eersteklas aandrijflijn en een centrale, dragende buis waaraan een onafhankelijke wielophanging wordt gemonteerd. Dit geeft de CF Military ongeëvenaarde off-road-capaciteiten en een uitzonderlijk rijcomfort, zelfs in de meest uitdagende terreinen. De bergingsvoertuigen die nu door de Belgische Defensie zijn besteld, worden aangedreven de 12,9 liter PACCAR MX-13 motor met een vermogen van 340 kW/460 pk.

De geavanceerde gepantserde cabines worden geleverd door TATRA DEFENCE VEHICLES, waarbij gebruik wordt gemaakt van componenten van de cabines van de DAF CF-serie, die in België geproduceerd worden. Naast een eerste order voor 879 4x4 en 8x8 trucks werden er later ook 9 8x8 trekkers besteld.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-07-2018
DAF-Trucks-Harry-_Wolters-DAF-Trucks-President.jpg

Harry Wolters is de nieuwe baas bij DAF Trucks

Bij Paccar, en dus ook bij DAF Trucks schuiven ze met topmannen. Preston Feight, de huidige algemeen directeur…
Nieuws
08-05-2017
Twan_Slegers_van_Friedi_Slegers_Transport.jpg

Slegers Helmond schakelt over op DAF

DAF krijgt een steeds prominenter aandeel in het wagenpark van Friedi Slegers Transport in Helmond. Eind april leverde…
Nieuws
27-12-2016
Jongeneel-1.jpg

12 DAF trucks voor Jongeneel Transport

Het zestig jaar jonge Jongeneel Transport heeft 12 nieuwe DAF trucks van de types CF en XF in gebruik genomen. De…