Nieuws
10-05-2018 | Door Iep van der Meer

Afgelopen week mocht ik even een kijkje in de keuken nemen bij Scania. Los van het officiële programma mocht ik even snuffelen in de hobbyruimtes, de loods waar de klassiekers staan en in de werkplaats waar aan de Chimera wordt gewerkt!

Die Chimera is een razendsnel racemonster waarmee Scania shows geeft op evenementen. Zo'n ding heeft echter ook het nodige onderhoud nodig. Zo werd vorig jaar al de versnellingsbak vervangen, en nu de complete motor! Dat zal niemand verbazen, want het ding is opgevoerd tot wat eigenlijk net nog kan. Of net niet als je wat te lang gasgeeft.. 

Minstens zo interessant als dat racemonster vind ik de trekker waarmee de Chimera naar de shows wordt gereden. De truck stond in een loods, maar speciaal voor BIGtruck werd hij even in het Zweedse voorjaarszonnetje gezet. De R730 Topline trekker is helemaal in de zelfde stijl uitgevoerd als de racetruck. Ik vind hem bijzonder geslaagd zo, in deze kleurstelling. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
29-11-2016
Hoogwout2.jpg

Scania R730 Bergingstruck voor Hoogwout Berging

Hoogwout Berging uit Oostzaan pakt flink uit met een gloednieuwe Scania R730 8x4 bergingstruck. De reden…
Nieuws
25-01-2016
timbertruck1.jpg

Die Finnen zijn niet zo benauwd: 104 ton!

De legale limiet in Finland voor het maximale gewicht van een truck is met 76 ton beslist niet kinderachtig.…
Nieuws
27-12-2017
Sassen1-1400.jpg

Met Jans Sassen door de sneeuw

Al bijna weer een jaar geleden ging BIGtruck tijdens een winters dagje op stap met Jans Sassen. Jans rijdt met een fraaie…