Nieuws
17-09-2020 | Door Iep van der Meer

Ontwerpers van voertuigen hebben een mooi, maar lastig vak. Op papier zien de ‘artist impressions’ van nieuwe trucks er vaak veelbelovend uit en uiteraard moeten we dan even door wat al te ver doorgeschoten details heen kijken. Zo worden trucks vaak voorzien van sportvelgen die onder een Maserati of Ferrari niet misstaan ,maar met het draagvermogen van een bakfiets. Alles voor het plaatje, maar dat is dan ook vaak spectaculair.

Zo’n artist impression wordt gedicteerd door de windtunnel waardoor alles glad wordt gestreken, en of je dat nou mooi vind of niet, het ziet er bar cool uit. Neem nou deze strakke concept illustratie van de nieuwe Mercedes-Benz Fuel Cell truck. Een spectaculair en toch ook stoer ding met een dikke, high-tech onderlip met allerlei lampjes en een hele moderne cabine.

Mercedes presenteert nu die nieuwe Fuel Cell truck. Een waar technisch hoogstandje met een actieradius van 1000 kilometer. Wat er van het oorspronkelijke ontwerp over is zien we nu ook en dat is niks meer dan een Actros GigaSpace cabine met een afgerond kunststof frontje. Met dat bolle frontje lijkt de Actros te voldoen aan de " target="_blank" rel="noopener noreferrer">nieuwe stroomlijn richtlijnen maar daar heb je als chauffeur verder niks aan. En dat terwijl die richtlijn juist ruimte biedt voor meer interieur ruimte die, bijvoorbeeld tot uiting komt in een breder bed. Mercedes lijkt die stap nog even niet te maken en we zijn dan ook zeer benieuwd wat er in Eindhoven voor potten op het vuur staan. Er worden allemaal " target="_blank" rel="noopener noreferrer">prototypes van trucks gesignaleerd met een cabine die wél langer lijkt dan waar we het nu mee moeten doen. Het worden spannende tijden, en dan hebben we het niet alleen over waterstof, LNG of nog efficiëntere diesels. Trucks zullen er ook heel anders uit gaan zien in de nabije toekomst.

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
25-04-2024
23DT145_003 (960 x 640)

Vervaeke gaat Mercedes GenH2 testen

Vervaeke is één van de vijf bedrijven die de GenH2 waterstoftruck van Mercedes-Benz mag testen
Nieuws
28-10-2021
DAF_waterstofproto_LR.jpg

DAF wil geen overhaast afscheid van verbrandingsmotor

Tijdens de introductie van de nieuwe truckgeneratie van DAF, maakte bestuurslid Ron Borsboom van…
Nieuws
11-01-2019
KWcrop1.jpg

Elektrische Paccar Waterstoftruck

Tijdens de CES beurs in Las Vegas gaat het eigenlijk om Consumer Electronics. Toch presenteert ook de truck industrie…