Dikke Benz voor Stouwdam Kraan- en Bergingsbedrijf

Nieuws
21-11-2018 | Door Iep van der Meer

Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam uit Oldebroek heeft onlangs een vierassige Mercedes-Benz Arocs 4463 L in gebruik genomen. Deze truck is volledig geconfigureerd voor de zwaarste inzet en wordt vooral ingezet voor het bergen van vrachtwagens. Met 625 pk en een Turbo-Retarder koppeling is deze Actros er helemaal klaar voor.

De nieuwe Actros is voorzien van de meest krachtige motor die Mercedes levert, de 15,6 liter OM473 turbocompound motor met 460 kW (625 pk) en 3.000 Nm. Om het bergingsvoertuig moeiteloos en slijtagevrij in beweging te laten komen, zelfs bij zware belasting, is de Arocs voorzien van een Turbo-Retarder-Koppeling. De “af” fabriek 13-tons luchtgeveerde achterassen kunnen extreem zware belasting aan. Toch laat de Arocs zich eenvoudig manoeuvreren dankzij de ServoTwin besturing. De BigSpace-Cabine is uitgerust met een Style-Line interieur en lederen bekleding. De Alcoa Dura Bright wielen, Bi-Xenon verlichting en uitlaat met staande pijp maken de Arocs niet alleen qua prestaties indrukwekkend. 

Afsleepinstallatie 

Omdat de Arocs voornamelijk wordt ingezet voor de bergingswerkzaamheden van vrachtwagens, is de truck uitgerust met een Wrecker DTG260000W afsleepinstallatie van De Groot Techniek B.V. uit Brakel. De afsleepinstallatie heeft een hefsysteem met een hefcapaciteit van 26 ton. De installatie is voorzien van twee hydraulische lieren met een liercapaciteit van 24 ton per stuk. De led-verlichting en ingebouwde aluminium kasten zijn volledig ingericht naar wens van de Oldenbroekse berger. 

Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam 

Al ruim 60 jaar is Kraan- en Bergingsbedrijf Stouwdam een begrip in de regio voor de meest uiteenlopende hijs- en bergingswerkzaamheden. Het bedrijf is gespecialiseerd in telekraanverhuur, autolaadkraanverhuur en het bergen van lichte- en zware voertuigen. Het familiebedrijf hecht grote waarde aan het materieel. De trucks worden dan ook zeer rijk uitgerust en de chauffeurs zijn trots op hun voertuigen. De nieuwe Arocs vormt hierop zeker geen uitzondering.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
09-03-2016
Barendregt2.jpg

MAN 8x4 bergingstruck voor A. Barendregt Rhoon

In het Rotterdamse rijdt een nieuwe MAN bergingstruck rond. De stoere 8x4 met zijn zware kraan staat 24-7…
Nieuws
14-12-2015
Smits2.jpg

Scania bergingstruck voor Smits Berging

Smits Berging heeft een Scania R410 8x4 'Heavy Wrecker' in gebruik genomen. De stoere bergingstruck maakt het sneller…
Nieuws
26-02-2020
Poort_Scania-1-pers-2020.jpg

Scania R650 V8 8x4 bergingstruck voor Poort Hoogkerk

“Bij een zware bergingstruck, moet je voldoende vermogen hebben. Vandaar dat wij voor onze nieuwe…