Dikke Mercedes Arocs 4553 10x4 voor Geurts Trucks

Nieuws
27-03-2018 | Door Tim de Jong

Onlangs werd een Mercedes-Benz Arocs 4553 LK 10x4  toegevoegd aan het wagenpark van het Geurts Trucks uit Andelst. Deze Arocs kreeg een 165 tonmeter autolaadkraan opgebouwd.

Al ruim drie decennia levert Geurts Trucks B.V. materiaal aan de grootste projecten. Tot hun vaste klandizie behoren kraanverhuurders, de offshore, oliemaatschappijen en grote bouwbedrijven.  Onlangs werd een nieuwe Arocs 4553 LK 10x4 voorzien van een van de grootste opvouwbare autolaadkranen ter wereld in gebruik genomen.

De vijfasser, die speciaal voor de Nederlandse markt werd ontwikkeld, beschikt over Mercedes Powershift 3 versnellingsbak en Servotwin-besturing. De truck werd officieel bij Mercedes-Benz Custom Tailored Trucks in Molsheim ontwikkeld en voorbereid voor de opbouw van de autolaadkraan. Voor de stabiliteit werd rekening gehouden met de hoogte van het chassis, die bij deze vijfasser net wat lager ligt dan bij de reguliere versie van de Arocs.

Dankzij de extra assen en het lange chassis is de 4553 LK robuust genoeg voor de zware inzet met de autolaadkraan die tot 30 ton kan tillen. De Arocs is voorzien van een dubbele PTO zodat er voldoende capaciteit aanwezig is voor de zware autolaadkraan. De achterassen zijn luchtgeveerd en voor extra wendbaarheid is de achterste as gestuurd. Om de truck multifunctioneel inzetbaar te maken, is de Arocs inzetbaar als trekker en bakwagen en tevens geschikt voor zwaar transport tot 120 ton. Aan de buitenkant is de truck voorzien van Bi-Xenon verlichting en Alcoa Dura-Bright aluminium velgen. De  BigSpace-cabine met vlakke vloer biedt de nodige ruimte en comfort voor de chauffeur.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
19-05-2017
Volvo_FH_5-asser_D._Honig_Transport_1_lowres.jpg

Volluchtgeveerde Volvo FH 10x4 voor Honig Middenbeemster

Vervoerder D. Honig uit Middenbeemster rijdt met de eerste volledig luchtgeveerde Volvo vijfasser…
Nieuws
28-01-2016
Lang6-1400.jpg

De langste vleugel op transport

Op een parkeerplaats aan de A7 bij Hoorn stond vandaag dit transport te wachten. Met een lengte van 75 meter is het de…
Nieuws
10-07-2019
Ale_noorwegen3.jpg

Exceptioneel transport in Noorwegen gruwelijk in de fout

Pal voor kerst publiceerden we in BIGtruck een reportage over exceptioneel vervoer over Noorse…