Dikke Powerliner Actros van Mercedes

Nieuws
21-12-2020 | Door Tim de Jong

Mercedes-Benz Trucks Nederland heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het opbouwen van wat het noemt een uniek demovoertuig. De rijk uitgeruste Mercedes-Benz Actros krijgt de naam Powerliner.

Met de naam Powerliner hint Mercedes-Benz Trucks Nederland naar de illustere Actros voorganger, de Mercedes-Benz SK (Schwere Klasse). Toch is deze Actros niet te vergelijken met het truckmodel dat tussen 1989 en 1998 werd geproduceerd. Aan de basis van de Powerliner staat namelijk een volledig luchtgeveerde Actros van de vijfde generatie met een 15,6 liter motor met 630 pk! Deze Actros is bovendien standaard uitgerust met veiligheidssystemen als de MirrorCam en Active Brake Assist 5. Dankzij meer dan twee decennia ontwikkelen en innoveren, is deze Powerliner een compleet andere truck dan de Powerliner van toen. De Mercedes importeur gaat de Actros Powerliner inzetten als demovoertuig. Als de situatie rondom de COVID-19 pandemie het toelaat, zal de truck komend jaar ook op truckshows te bewonderen zijn.

Schuifschotel

De Actros 2563 LS 6x2/4 die als basis werd gebruikt, is de afgelopen maanden verder opgebouwd. De Actros Powerliner is onder meer voorzien van een pneumatisch bedienbare, schuifbare koppelschotel waarmee opleggers van verschillende afmetingen aan de truck gekoppeld kunnen worden. Achter de cabine is een AdBlue tank gebouwd waardoor deze voorloopasser voorzien kon worden van een tweede dieseltank van 180 liter naast de grote tank van 680 liter. Het chassis is afgedekt met traanplaat en aan de achterste as is een Deense bumper gemonteerd. Voor extra veiligheid in de dode hoek is een CornerEye systeem opgebouwd.

Het complete pakket

De GigaSpace cabine biedt de chauffeur een riante werkplek met onder meer de Multimedia Cockpit Interactive met Multi-Touch-Display en speciale trucknavigatie. Mercedes heeft van de Actros Powerliner een ware showtruck gemaakt door deze uit te rusten met maar liefst zes pakketten. Met het Multimedia, Climate, Safety, Sight, Comfort en Driving package laat deze Actros niets te wensen over. Toch heeft Mercedes-Benz Dealer Bedrijven de Actros nog voorzien van een Kelsa Low bar, verlichting aan de zijkant en een verlaagde zonneklep met vier verstralers.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-09-2020
KCB_1a_klLR.jpg

Compleet uitgeruste Mercedes Actros als visitekaartje

Sinds kort heeft Kuijpers Carp Baits (KCB) International uit het Brabantse Lieshout een nieuwe Actros…
Nieuws
31-10-2017
Leegwater-Benz1.jpg

Rijk uitgeruste Mercedes Actros voor Boekel Leegwater

Onlangs nam Boekel Leegwater Transport uit Oudkarspel deze speciale Mercedes Actros met GigaSpace…
Nieuws
24-12-2021
TJO_5360.jpg

Co Voskuilen 35 jaar bij Duijst Transport

Ook nu hij al ruim 35 jaar werkt als chauffeur bij Duijst Transport uit Soest, is Co Voskuilen de rust zelve…