Nieuws
18-07-2018 | Door Tim de Jong

Cito Transport uit Nederhorst den Berg heeft drie nieuwe Volvo FMX 10x4 kippers aan de vloot toegevoegd. De trucks, die worden ingezet voor diverse taken, zijn geleverd door Volvo Group Truck Center in Almere.

Cito Transport kwam in samenspraak met Volvo Group Truck Center Almere tot de keuze om het wagenpark uit te breiden met drie Volvo FMX 10x4 kippers. “Bij de keuze voor dit type truck speelt mee dat de 10x4 in vergelijking met de 10x8, die wij ook in de vloot hebben, efficiënter is voor de langere ritten”, geeft Janneke Siewertsen van Cito Transport aan. Naast een besparing op brandstof- en onderhoudskosten biedt de 10x4 het voordeel van een lager eigen gewicht en dus een hoger laadvermogen. Het maximaal GVW bedraagt 47 ton; technisch is het 53 ton.

De kippers zijn voorzien van een innerliner chassis, Volvo Dynamic Steering, Work Remote (de draadloze afstandsbediening waarmee onder andere het laden en lossen wordt vereenvoudigd) en Volvo I-Shift met kruipversnellingen voor- en achteruit. “De kruipversnelling geeft veel trekkracht in zwaar terrein en maakt het, in combinatie met gestuurde naloopas, mogelijk om op lage snelheden zeer precies te kunnen manoeuvreren”, verklaart Janneke Siewertsen. Tot slot zijn de kippers af fabriek uitgerust met het Tyre Pressure Monitoring System (TPMS).

Volvo Dynamic Steering

Waar oprichter Andries Siewertsen in de beginjaren reed met omgebouwd legermateriaal dat na de oorlog was achtergelaten, beschikt Cito Transport anno 2018 over een modern wagenpark dat bestaat uit 36 trucks. Het aandeel Volvo’s wordt steeds groter. Het bedrijf heeft er nu twaalf in de vloot. “Het zijn mooie, stoere en betrouwbare trucks die veel rijcomfort bieden”, zegt Janneke Siewertsen. “En Volvo biedt veel innovaties, zoals Volvo Dynamic Steering waarbij de chauffeur makkelijk kan manoeuvreren. Chauffeurs zijn er fan van.”

Familiebedrijf

Cito Transport is gespecialiseerd in kippertransport van losgestorte grondstoffen. Dat omvat afvoer van vervuilde grond of puin en de aanvoer van zand en grind. Ook levert het bedrijf klei, tuinaarde, gebroken puin en grind aan particulieren en bedrijven. Cito Transport beschikt over verschillende soorten kippers. Die zijn vooral geschikt voor het vervoer van droge bouwstoffen, maar ook om asfalt, slib en verontreinigde grond veilig en geïsoleerd te vervoeren.

Cito Transport bestaat sinds 1950. Zoons Jan en Ron Siewertsen namen het bedrijf in 1987 over van hun vader Andries. De derde generatie is inmiddels ook al jaren actief in het familiebedrijf. Janneke Siewertsen, dochter van Jan, neemt het bedrijf op termijn over. Momenteel telt Cito Transport ruim veertig medewerkers.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
16-11-2016
Hemmen2.jpg

Stoere FMX met hydraulische vooras voor Hemmen BV

Aannemer en wegenbouwer Hemmen BV uit Nieuw Dordrecht heeft een stoere Volvo FMX op de weg gezet. 
Nieuws
12-12-2016
Prins2.jpg

49 tons af-fabriek Volvo voor Prins transport

Prins Transport heeft met de nieuwe Volvo FMX 10x4 Tag-XL een regelrechte primeur in huis. Het is namelijk…
Nieuws
18-12-2018
Volvo_FMX_Renewi_2_LR.jpg

119 Volvo-trucks voor Renewi

Met een order van 119 trucks, waaronder Volvo FE-portaalwagens en Volvo FM en Volvo FMX-containerwagens levert Volvo Trucks…