Drie Volvo's voor Swartjes Transport Nijmegen

Nieuws
16-05-2023 | Door Iep van der Meer

Swartjes Transport uit Nijmegen heeft drie nieuwe Volvo trucks in gebruik genomen. Een FE 4x2 met een Poka afzetinstallatie, een FH 6x2 met een haakarm installatie en een FH 8x2 TAG-XL met een zware autolaadkraan.

Het bedrijf werd In 1960 opgericht, een familiebedrijf uit Nijmegen. Ze timmeren al decennia flink aan de weg. Inmiddels zit de derde generatie achter het stuur. De nieuwe Volvo FH 8x2 wordt door Swartjes Transport voor diverse doeleinden ingezet. René Swartjes: “Denk hierbij aan het plaatsen van onze opslagcontainers door het hele land, het aan- en afvoeren van afvalcontainers en het verrichten van hijswerkzaamheden op bouwplaatsen. Onder meer door materialen naar binnen of het dak op te draaien.” De truck is voorzien van een aantal extra opties. “Zoals een steunpoot aan de voorzijde, zodat we voor meer hijsvermogen hebben. Ook is de kraan uitgerust met een lier waarmee materialen over de volle lengte van de kraan kunnen worden opgepakt en neergezet. En we kunnen nu materialen achter of tussen hoge obstakels plaatsen. Daarnaast is de trekas naar voren geplaatst, zodat er ruimte ontstond voor een widespread. Dit zorgt voor een kortere draaicirkel en meer laadvermogen waardoor we nu makkelijker in woonwijken manoeuvreren en meer losplekken bereiken die voorheen onbereikbaar waren.” 

Haakarm en Poka systeem

Naast de stoere vier-asser bestelde Swartjes ook een Volvo FH 6x2 met een haakarm installatie en een Volvo FE 4x2 met POKA opbouw. Swartjes Transport beschikt over circa 15 containerwagens uitgerust met een haak-, kabel- of POKA afzetinstallatie. Een POKA installatie is een gecombineerd portaal-/kabelsysteem, in elkaar geïntegreerd. René Swartjes: “De nieuwe Volvo FH 6x2 met haakarminstallatie is een aanvulling op ons bestaande wagenpark. Deze haakarm wordt breed ingezet voor zowel de regionale transporten als daarbuiten. Deze wagen is voorzien van een gestuurde naloopas en kan ingezet worden als LZV. De nieuwe Volvo FE 4x2 is uitgerust met een POKA installatie en gebruiken we voor de regionale inzameling van afvalstoffen.” De eerste ervaringen met de drie nieuwe Volvo vrachtwagens zijn uitstekend. “We zijn enthousiast. Volvo levert altijd kwaliteit en is zeer geschikt voor het robuuste werk dat wij doen. Onze chauffeurs zijn ook zeer te spreken over de Volvo trucks. Dat is ook de reden waarom het wagenpark voor bijna 100% uit Volvo Trucks bestaat.” 

Onderhoud in eigen beheer

Swartjes Transport voert eigen onderhoud uit, maar klopt ook regelmatig aan bij de werkplaats van BAS Truck Center in Nijmegen. “We hebben een goede band met de BAS medewerkers van de werkplaats. Op het moment dat we hen bellen of als we een uitdaging hebben, worden we direct geholpen. Ze denken in oplossingen en beschikken over de nodige technische kennis en informatie. Dankzij hun hulp kennen we minimale stilstand. Iets dat wij erg belangrijk vinden.”

Van generatie op generatie

Swartjes Transport startte destijds als handelaar in zand en grind en als transportbedrijf. Dit doen ze nog steeds, maar hun dienstverlening is door de jaren heen fors uitgebreid. René Swartjes vertelt: “Mijn opa begon in 1960 met de handel in zand en grind en het transport ervan. Mijn vader en mijn oom namen later het bedrijf over. Gaandeweg groeide het uit tot het transportbedrijf dat we vandaag de dag zijn. De focus ligt op afvalinzameling, containerverhuur en transport van los stortgoed, zoals afvalstoffen. Dit laatste doen we ook voor derden. Om onze klanten, velen actief in de bouw, zo breed mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben wij inmiddels drie kraanwagens in gebruik. Met een 37t/m en twee 63 t/m kraanwagens verrichten we onder meer hijswerkzaamheden op bouwplaatsen. Daarnaast leveren we nog steeds los te storten bouwstoffen zoals zand en grind. Vanwege de aanhoudende groei breiden wij ons wagenpark uit.” Swartjes Transport is al sinds de jaren negentig klant van BAS Truck Center.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
07-09-2023
670_2023_VDT_Rijnsburg-010

Twee Volvo FH LZV trekkers voor VDT

Transportbedrijf VDT heeft twee Volvo FH 500 4x2 X-Low-trekkers gebruik genomen. Het bedrijf  zet de trucks met…
Nieuws
09-09-2023
Volvo treffen Balkbrug (20)

Volvo Oldtimer Weekend Balkbrug

Zaterdag 9 en zondag 10 september is het Volvo Oldtimer Weekend in Balkbrug. Hoewel de naam wat algemeen is gaat het uitsluitend…
Nieuws
09-02-2023
670_2023_VAN_LEEUWEN_ROTTERDAM-006

Volvo trucks voor Van Leeuwen Recycling

De van Leeuwen Recycling Groep in Rotterdam heeft een aantal nieuwe Volvo trucks in de vloot opgenomen. Het gaat…