Duitsland gaat controleren aan Poolse en Tsjechische grens

Nieuws
17-10-2023 | Door Iep van der Meer

Duitsland heeft besloten om weer grenscontroles in te voeren aan de grenzen met Polen en Tsjechiƫ. De Europese Commissie is al op de hoogte gebracht van de Duitse plannen.

De controles betekenen dat het verkeer moet stoppen om zich te legitimeren met een paspoort. Met steekproeven kan het voertuig of de lading ook onder een nadere controle worden onderworpen. Voor het vrachtverkeer zal dit betekenen dat er oponthoud aan de grenzen ontstaat, net als vroeger. Daarmee wordt de klok terug gedraaid door Duitsland, want juist de open grenzen binnen Europa zorgden voor een vrij verkeer zonder lange wachtrijen aan de grenzen.

Illegale migratie tegengaan

De reden voor de invoering van de grenscontroles is de sterk toenemende illegale immigratie via Wit-Rusland, en de Balkan landen. Eerder deze week gebeurde er nog een ernstig ongeluk met een bestelwagen met immigranten die aan de politie wilden ontkomen. In het busje zaten maar liefst 23 illegalen, waarvan er 7 om het leven kwamen bij het ongeval. 

De nieuwe grenscontroles tonen aan waar het mis gaat in Europa. Met het wegvallen van de binnengrenzen had er een extra, intensieve controle van de Europese buitengrenzen opgetuigd moeten worden, maar daar is geen sprake van. Als gevolg daarvan hebben mensensmokkelaars vrij spel in Europa, maar daar wil Duitsland nu dus tegen optreden. (Bron: 40ton.net)

 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-02-2022
Ilegale_migranten.jpg

37 illegale passagiers uit een oplegger gehaald

Afgelopen weekend pakte de Roemeense douane een chauffeur die er van verdacht wordt om maar liefst 37 illegale…
Nieuws
01-10-2021
243967812_4365529843525436_2740428226862849115_n.jpg

Boetes voor illegale verlichting, ook in de cabine?

Het Team Verkeer Politie Noord Nederland heeft op Facebook een bericht geplaatst over illegale verlichting…
Nieuws
19-11-2023
Poppy's achter de ruit

Rood verlichte Poppy's in de ban in Noorwegen

De populaire Poppy luchtverfrissers staan vaak op het dashboard op een LED lampje met een kleur naar keuze.…