Duitsland vreest maandag chaos door staking

Nieuws
24-03-2023 | Door Iep van der Meer

Voor aanstaande maandag, 27 maart is er in Duitsland een landelijke transportstaking aangekondigd. Treinen, trams, bussen en luchthavens gaan staken, maar er wordt ook rekening gehouden met afgesloten snelwegen. Het personeel van tunnels en bruggen zou ook deelnemen aan de staking.

Chauffeursvereniging BGL slaat alarm omdat er knelpunten in de bevoorrading dreigen te ontstaan. Op Zondag is er het algemene zondags rijverbod in Duitsland en op maandag dreigt nu alles ook tot stilstand te komen. Voorzitter Prof. Dirk Engelhardt pleit om die reden voor een eenmalige opheffing van het rijverbod op zondag, om op die manier toch de noodzakelijke bevoorrading plaats te kunnen laten vinden.

De staking is uitgeroepen door vakbond Verdi. Met de staking wil de bond 10,5% loonverhoging afdwingen voor werknemers en ambtenaren bij federale en lokale overheden. Daarbij zou het gaan om minimaal 500 Euro loonverhoging per maand. In totaal gaan maandag waarschijnlijk een half miljoen Duitsers in staking.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-01-2023
19742-IVECO-Stralis-PostNL-groot-01

Staking dreigt bij PostNL

Vrachtwagenchauffeurs van PostNL leggen van vrijdagochtend 13 januari 4.00 uur tot zaterdagochtend 14 januari 7.00 uur het werk…
Nieuws
13-08-2019
DAF_95_Portugal_LR.jpg

Portugal deels ontwricht door stakende chauffeurs

In Portugal zijn chauffeurs die trucks besturen met brandstof al enkele dagen in staking. Daardoor is…
Nieuws
15-10-2019
Anthem-Canadian-Debut-Truck_VGNA-newsintro.jpg

Stakingen bij Mack: Vijf fabrieken plat

De Amerikaanse vakbond UAW heeft de smaak van stakingen flink te pakken. Al een dikke maand legt de bond fabrieken…