Dure brandstof: Blokkades dreigen in Europa

Nieuws
17-03-2022 | Door Iep van der Meer

In verschillende landen begint de roep om blokkades en stakingsacties tegen de torenhoge brandstofprijzen steeds luider te klinken. In Spanje zijn er al blokkades en ook in Italië, Frankrijk en zelfs in Duitsland begint het onrustig te worden.

De prijzen van brandstoffen en AdBlue zijn de pan uit gerezen. Kennelijk zijn transporteurs lang niet overal in staat om dat aan de opdrachtgevers door te rekenen want steeds meer vervoerders lijken die kosten niet meer op te kunnen brengen. Er zijn al wilde blokkade acties in Spanje uitgebroken waarvan beelden op social media te zien zijn. Chauffeurs die door rijden worden door in gele hesjes geklede actievoerders bekogeld met stenen. Ook in andere landen zijn er nu initiatieven voor blokkades en stakingen. In Duitsland werd al gedreigd met het blokkeren van de Autobahn maar de acties, rond Keulen werden in de kiem gesmoord.

In Frankrijk circuleert nu ook een oproep voor blokkades, onder meer in Normandië waar de datum van 21 maart genoemd wordt als actiedag. In Italië wordt er door belangenverenigingen in het wegtransport inmiddels opgeroepen om de EU rechtstreeks aan te spreken op de hoge brandstofprijzen om daar massale blokkade acties op 4 april te voorkomen. Wordt vervolgd. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-06-2016
blocquage-belgeLR.jpg

Zondagavond opnieuw blokkades in België

Op social media val;t te lezen dat de Waalse Belgen wederom blokkades voorbereiden op Belgische doorgaande wegen. 
Nieuws
31-12-2015
Collage.jpg

Winnaars stickeractie WSI Volvo Performance Edition

Voor de kerstdagen begonnen we met onze BIGtruck stickeractie waarmee je deze keer een Volvo Performance…
Nieuws
14-09-2015
truckSP.jpg

EU: 'Reistijd naar werk is werktijd'

Wie van huis naar zijn werk rijdt is al aan het werk. Dat is de uitspraak van het Europese Hof, in een zaak aanhangig…