Een hele speciale Mercedes-Benz Arocs

Nieuws
04-02-2020 | Door Iep van der Meer

Bij BIGtruck zijn we natuurlijk gek op alles wat wielen heeft, groot of klein en geschikt om iets er mee te kunnen vervoeren. De Mercedes Arocs op de foto`s gaan we de komende tijd volgen. Eigenaar is Bart Schmitz. Van huis uit helemaal geen chauffeur maar Bart had een idee in zijn hoofd en daar is deze auto uitgerold. Bart haalde de benodigde papieren en eind november rolde deze Mercedes van de band in Duitsland.

Met 11,7m chassislengte een behoorlijke jongen, wat het fundament is onder zijn project en ambitie. Dat deze Mercedes spectaculair gaat worden dat gaan we stap voor stap volgen.  

Komende weken zal EMATRA in Barneveld de cabine geheel gaan doorzagen en met 900 mm verlengen. Wat ook is gebeurd met de 1000e Mercedes ACTROS model van Simon Loos. (combineren van een BIG space en een GIGA space cabine).

De verlengde cabine zal gaan dienen als een kantoor. Er komt een 40/ton meter kraan van Effer op en rondom RVS bekisting, special paint kleurtjes en nog veel meer speciaals. Op de Arocs komt een container te staan die kan gaan uitschuiven en dienst gaat doen als showroom / mobiel kantoor. Achter de Arocs komt nog een aanhanger waar de personenwagen van Bart op kan. Momenteel is er door Veldhuizen een 5e as bijgeplaatst. Nog de laatste klusjes en dan op naar Barneveld. Voor de aanpassing aan de cabine, opbouw van de laadbak en kraan. Al met al een heel speciale BIGtruck dus… 

Bart heeft ook een eigen " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Youtube kanaal waar je de enthousiaste chauffeur in pak kan volgen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
24-08-2017
Vijfasser_heidenLR.jpg

Twee Mercedes Arocs 10x4 kippers voor Van der Heiden

Gebr. Van der Heiden uit Eemnes nam onlangs twee nieuwe Arocs 4745LK 10x4/6 trucks in gebruik. Mercedes-Benz…
Nieuws
06-09-2017
Moerkerken_1-1400.jpg

Arocs met HAD voor C.P. Moerkerken

C.P. Moerkerken Transport in Barendrecht heeft een Mercedes-Benz Arocs 2842 6x2 met een HAD vooras in bedrijf genomen.…
Nieuws
31-08-2021
VELDHUIZEN_MERCEDES_ROS_10x8_3st._lv_-1400.jpg

Mercedes-Benz Arocs trio voor ROS BV

ROS  BV in Schiedam heeft drie nieuwe Mercedes-Benz Arocs 5045 10x8 kippers in gebruik genomen. De stoere Arocs trucks…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.