Een hele speciale Mercedes-Benz Arocs *Deel 2*

Nieuws
03-03-2020 | Door Niels van Duijvenboden

Een aantal weken terug zijn we begonnen met het volgen van het speciale project van Bart Schmitz. Hij laat een Mercedes Arocs naar zijn wensen opbouwen. Inmiddels heeft de cabine het chassis tijdelijk verlaten om verlengd te kunnen worden.

De Arocs type 5 van Bart is het eerste chassis dat in Nederland na fabriek is voorzien van een 5e as. De firma Velduizen had deze primeur zoals te lezen in het vorige bericht en nadat de vele mechanische aanpassingen gedaan waren restte de aansturing door de nieuwe Mercedes boordcomputer. Alle werkzaamheden zijn succesvol afgerond en de in week 7 reed Bart Schmitz, (niet geheel zonder slag of stoot) het terrein af. 

Eind week 7 startte de firma Ematri in Barneveld met de werkzaamheden. De eerste stap was het demonteren van het interieur om vervolgens de gehele cabine van het chassis te scheiden. Nadat de cabine op de bok volledig waterpas was afgesteld is men begonnen met het doorslijpen van de carrosserie ter hoogte van de opbergvakken in het exterieur, net na de portieren. De cabine wordt verlengd met 900mm waardoor er aan de binnenkant ruimte gecreëerd wordt voor het maken van hangkasten en een klein kantoor. De kasten zijn bedoeld om zakelijke kostuums te kunnen opbergen in de vorm van een hangkast. De opbergvakken in het exterieur worden compleet verwijderd om meer ruimte aan de binnenkant te creëren straks bij de inrichting. Dit alles gaat straks gebeuren bij Special Interiour. 

De verlenging van de cabine is geïnspireerd op de levering van de 1000e Actros aan de firma Simon Loos. “Het effect van een getrapte verhoging in het dak geeft een waanzinnig uiterlijk” aldus Bart Schmitz die vervolgens opzoek ging naar de maker hiervan en uitkwam bij Ematri. De carrosserie op de Arocs is van het type BigSpace en deze wordt verlengd met delen van de Giga Space. Naast diverse inkoopdelen vereist de verlenging ook veel vakmanschap van de mensen bij Ematri. Sommige overgangen in de carrosserie zullen handgemaakt worden door plaatwerkers en carrosseriebouwers. Kortom vakwerk! 

Het chassis zal worden voorzien van een laadkraan 395-6s (40 ton/meter) en de komende weken starten hiervoor de voorbereidingen. Omdat een Arocs niet voorzien kan worden van lucht geveerde voorassen zal het hulpchassis van de kraan worden voorzien van extra gewicht. Waar het binnen de sector altijd puzzelen is met de gewichten en as last is het in dit geval andersom: De auto wordt juist verzwaard voor betere rijeigenschappen! 

Kortom... nog genoeg te doen voordat deze speciale Arocs klaar is maar we volgen dit op de voet.

Bart heeft een eigen youtube kanaal en website waar je zijn video updates kunt volgen. Ook kun je zijn Arocs en alle opties hier inzien.

 

Youtube: " data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=https://www.youtube.com/channel/UCVmDEHRpZ9VvZDvVe-OWqhQ&source=gmail&ust=1583352168025000&usg=AFQjCNFhWYS7WHTBMNTH58aBzxpkzx7hUQ">https://www.youtube.com/channel/UCVmDEHRpZ9VvZDvVe-OWqhQ

Website: " data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=https://suitedtruckdriver.com/nl/&source=gmail&ust=1583352168025000&usg=AFQjCNGvRpcGTd8Xo65mWNJsVvJ5fTzjJQ">https://suitedtruckdriver.com/nl/

Specificaties: " data-saferedirecturl="https://www.google.com/url?q=https://suitedtruckdriver.com/nl/technische-specificaties/&source=gmail&ust=1583352168025000&usg=AFQjCNGEsqCObbj2E90EFzsqDZP9sA2_kw">https://suitedtruckdriver.com/nl/technische-specificaties/

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
08-06-2020
4-zIJ_HOOG-2-1400.jpg

Project verlengde Arocs vijf-asser vordert!

The Suited Truckdriver, Bart Schmitz is bezig met een ambitieus project. Hij laat een vijf-assige Mercedes-Benz…
Nieuws
08-11-2020
Totaal_buiten-BorderMaker.jpg

De verlengde vijf-assige Arocs begint vorm te krijgen

Na ruim 9 maanden bouwen begint de Mercedes Arocs van Bart Schmitz van PFM aardig zijn definitieve…
Nieuws
16-02-2016
Actros-pk-trucks1.jpg

Mercedes Actros 6555: zes assen, 15 meter!

Bij PK Trucks uit Moerdijk, een handelsbedrijf dat wereldwijd bouwvoertuigen in- en verkoopt in alle soorten…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.