Een International op het Scania Democenter?

Nieuws
22-01-2020 | Door Iep van der Meer

Onlangs reed BIGtruck met een stoere Amerikaanse International truck op de Scania testbaan in Södertalje. Niet alleen die truck is bijzonder in onze streken, de plaats van handeling was ook wel heel apart. Toch is het minder vreemd dan je denkt. International is namelijk deels eigendom van Traton, en dat is ook de moeder van Scania en MAN.

De eerste indruk van de truck is dat hij niet echt een ‘premium’ uitstraling heeft zoals een Scania dat wel heeft. De smalle cabine, de ‘er bij bedachte’ slaapcabine en de wat rommelige afwerking van het interieur maken weinig indruk. Het dashboard is functioneel maar kan zich niet meten met wat we van MAN of Scania gewend zijn. Overigens is ook een Kenworth of een Peterbilt beter afgewerkt en voorzien van mooiere materialen. Tijdens het rijden blijkt de International een echte ruwe bolster te blijven. Toch is en blijft het stoer, zo'n dikke Amerikaan met een neus! ">Lees hier het hele verhaal in BIGtruck online magazine!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
30-09-2016
Navistar-Supertruck.jpeg

Volkswagen Group met Navistar naar de USA

De nieuw gevormde Volkswagen Truck & Bus groep is eigenaar van MAN én Scania en daarmee wil deze groep de…
Nieuws
31-01-2020
IEP_8446-1400.jpg

Traton (MAN/Scania) wil Navistar overnemen

De truckdivisie van Volkswagen, Traton, bestaande uit Scania, MAN en Volkswagen dor Basil, biedt 2,9 miljard…
Nieuws
04-10-2019
IEP_8522-1400.jpg

Scania S730 Phoenix

Afgelopen week was BIGtruck te gast op het Scania Demo Center in Södertalje. Hoewel het over hele andere dingen ging vonden we ook…