Eerste Ford F-Max op NL kenteken voor Loetoning

Nieuws
12-12-2020 | Door Iep van der Meer

De Ford F-Max is aan een gestage opmars bezig in Europa. In een groot aantal Europese landen wordt de truck al verkocht en daardoor is import eenvoudig. Dat ondervond ook Loet Langen van Loetoning uit het Limburgse Stein. Hij kocht vier F-Max trucks waarvan de eerste nu rijdt!

De Ford F-Max is een op Europese leest geschoeide truck met een ruime cabine, een ZF versnellingsbak en de eigen Ford Ecotorq 13 liter motor met 500 pk aan boord. Overigens wordt deze krachtbron gebouwd bij het Italiaanse Fiat Powertrain Technologies. Dat is de grootste bouwer van dieselmotoren ter wereld en naast de Iveco motoren bouwen ze daar ook bepaalde motoren van Cummins en diverse andere merken. Dat zit wel goed dus. 

Voor Loet Langen was het plaatje dan ook compleet en de Ford vormde wat hem betreft een mooi alternatief voor de gerenomeerde zeven merken die in Europa de koek verdelen. Overigens heeft Ford de service in Europa ondergebracht bij Tip Trailer Rental. Dat is een slimme zet, want daarmee is er meteen een Europees dekkend netwerk.  

">Als je meer wilt lezen over de Ford F-Max dan kan dat hier. BIGtruck online magazine reed de truck al op de eigen testroute!

Meer op iepieleaks.nl

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
01-08-2019
IEP_8007-1400.jpg

Ford F-Max in BIGtruck Rij-impressie

In BIGtruck nummer acht die nu live staat kun je alles lezen over de exclusieve rij-impressie die we maakten met de…
Nieuws
08-10-2019
500_316.jpg

Ford gaat voor 5% marktaandeel in West Europa

Over vier jaar wil Ford Trucks een marktaandeel van 5% hebben in de tachtig landen waar deze trucks dan leverbaar…
Nieuws
23-02-2021
ford_fmax_tuning_transshop_11.jpg

Pimp your Ford F-Max

De Ford F-Max zien we steeds vaker rijden en meestal gaat dat om standaard uitgeruste vloot auto's. In de landen waar deze trucks…