Eerste foto's Iveco Stralis XP (update!)

Nieuws
15-06-2016 | Door Tim de Jong

Iveco komt met een milde facelift van de Stralis. Met name onderhuids zouden de nodige wijzigingen zijn doorgevoerd. Deze eerste beelden laten weinig verschil zien met het bestaande model.  

Iveco moderniseert de Stralis en wil deze met nieuwe motortechniek nog zuiniger proberen te krijgen. Bij twee modellen voor de lange afstand wordt daarbij toch voor EGR gekozen. Dit gebeurt bij de 480 pk en 570 pk versies, waarbij slechts acht procent van het uitlaatgas geregenereerd wordt om zodoende nog eerder brandstof te kunnen inspuiten. 

Verder wordt deze Stralis XP uitgerust met de Traxon transmissie van ZF, die door Iveco Hi-Tronix genoemd wordt. Deze versnellingsbak is al langer in beeld, maar wilde op de truckmarkt maar niet doorbreken. Inmiddels kan naast Iveco ook MAN de transmissie leveren in de zware modellen. 

Nieuw is verder een achteras, die een langste eindoverbrenging krijgt van 2,47:1. De nieuwe as wordt door middel van een eveneens nieuwe ophanging aan het chassis gemonteerd. Die nieuwe ophanging is 45 kg lichter dan de tot dusverre gebruikte.

De vernieuwde Stralis nkomt ook met adaptieve cruise control en een 'vooruitkijkende' variant van de Hi-Tronix, die dus schakelt op basis van GPS-coördinaten. De nieuwe Stralis moet de klanten 5,6% op kosten en 11% op CO2-uitstoot besparen.  

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
15-08-2017
MAN-el1LR.jpg

MAN gaat elektrisch!

MAN introduceert de komende jaren volledig elektrische versies van zijn distributietrucks en stadsbussen. De fabrikant uit München…
Nieuws
23-05-2017
Toyota-FuelCell_truckLR.jpg

Sprintje tussen elektrische- en dieseltruck

Zoals al eerder stond te lezen op onze milieusite, ontwikkelt Toyota een zware truck, goed voor een GVW van…
Nieuws
27-02-2018
Tontrans_1_LR.jpg

Twee Iveco's Stralis 480 voor TonTrans

Logistiek dienstverlener Tontrans uit Best heeft recent twee nieuwe Iveco Stralis trekkers in de vaart genomen.…