Nieuws
05-09-2024 | Door Maarten van der Westen

Een Volvo FM Electric is de nieuwste toevoeging aan het wagenpark van St vd Brink. Het is een bijzondere: niet alleen is hij volledig elektrisch, maar de Volvo is de eerste kraanauto van het bedrijf.

Transportbedrijf St vd Brink heeft zijn diensten afgelopen tijd flink uitgebreid, met name door overnames. Om voor elke inzet een passend voertuig te hebben, schafte het bedrijf een Volvo FM Electric 8x4 aan met een Hiab 55 ton/meter kraan. De Volvo wordt ingezet bij Bremer Transport, dat vorig jaar in handen kwam van St vd Brink. De vrachtwagen gaat rijden voor Ballast Nedam Materieel en is ook in die kleuren gespoten.

Er is gekozen voor een Globetrotter-cabine met dakspoiler, fenders en chassis skirts. Drie elektromotoren met een vermogen van 666 pk zorgen voor de aandrijving. In totaal zijn zes accupakketten met een gezamenlijke brutocapaciteit van 540 kWh aanwezig. De truck is uitgerust met een e-PTO voor het elektrisch aandrijven van de kraan. Volvo Dynamic Steering met Stability Assist en persoonlijke instellingen maakt licht sturen en soepel manoeuvreren mogelijk, ook op zeer uitdagende ondergronden.

Naast de elektrische Volvo FM schafte St vd Brink ook enkele elektrische FM en FL trekkers en bakwagens aan. Deze zullen ingezet worden bij winkeldistributie. Twee Volvo FH op diesel gaan rijden voor Bremer Transport en Jan Hofman Transport. Deze, een trekker en een bakwagen, zijn ook voorzien van een flinke kraan.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-09-2024
volvo-fh-aero-electric-country-road (960 x 640)

Elektrische Volvo met 600 kilometer bereik

Volvo verdubbelt het bereik van de elektrische FH.
Nieuws
15-05-2024
650_2024_Rumping_Transport_Beverwijk-038 (960 x 606)

Rumping stapt de toekomst in met Volvo FM Electric

De aanschaf van een elektrische Volvo is een grote verandering voor het bedrijf
Nieuws
13-07-2020
volvo-fmx1.jpg

Peinemann zoekt het hogerop met Volvo FMX

Peinemann Hoogwerksystemen uit Hoogvliet heeft onlangs een Volvo FMX 8x4 in gebruik genomen. Het voertuig is…
BIGtruck online magazine is een onderdeel van Transwebgroup Coöperatief U.A.