Eerste Nederlandse LZV onderweg in Vlaanderen

Nieuws
22-01-2019 | Door Tim de Jong

Na vele jaren van lobbyen en wachten is het zover: grensoverschrijdend vervoer voor LZV’s tussen Nederland en Vlaanderen is officieel toegestaan. De eerste Nederlandse combinaties rijden inmiddels in Vlaanderen rond. Dat meldt TLN.

Bijna 20 jaar nadat in Nederland de eerste LZV de weg op ging, ligt voor LZV’s nu ook de weg naar Vlaanderen open. Bij de eerste proef in Vlaanderen, in juli 2014, was grensoverschrijdend vervoer nog uitgesloten, maar mede dankzij de inspanningen van TLN is dit bij nieuwe pilot, die op 1 juli 2018 van start is gegaan, nu officieel geregeld. Een lang gekoesterde wens van de sector is daarmee in vervulling gegaan.

Vijftal bedrijven

Veel bedrijven zijn direct aan de slag gegaan om trajecten en ontheffingen aan te vragen en te zorgen dat de combinaties gekeurd zijn.

Klik " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier voor het hele verhaal! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
18-04-2018
Belgie.jpg

Wallonië staat 50 ton GVW toe

Gisteren heeft het Belgische staatsblad de beslissing van de Waalse regering rond de 50 tons limiet gepubliceerd. Dat betekent…
Nieuws
25-11-2019
file_belgie3_LR.jpg

Tolverhoging in Vlaanderen, TLV boos

Transport & Logistiek Vlaanderen is boos op de Vlaamse regering dat volgens TLV tegen het advies van de Mobiliteitsraad…
Nieuws
09-08-2018
Belgie-Hazeldonk-MeerLR.jpg

België: veel tolboetes worden kwijtgescholden

De Belgische vrachtwagentol is een goudmijn voor onze zuiderburen. Daar kunnen ze nog een leuke premie aan…