Nieuws
06-09-2021 | Door Iep van der Meer

Inter-Iberica uit het Brabantse Zeeland heeft de eerste Volvo FH van het nieuwe model in gebruik genomen. Het is een FH500 Turbo Compound met een Globetrotter XL cabine en de I-Shif Dual Clutch versnellingsbak. Inter-Iberica rijdt wekelijks naar Zuid Europa met de nadruk op Spanje, Portugal en de Spaanse eilanden.

Daarmee is het bedrijf redelijk uniek, want er zijn niet veel vervoerders meer die nog met Nederlandse chauffeurs naar Zuid Europa rijden. Inter-Iberica BV heeft zes eigen combinaties op de weg, allemaal van het merk Volvo. Daarnaast rijden er een aantal charters waardoor de vaste omvang rond de 15 combinaties zit.

Het bedrijf rijdt eigenlijk door heel Europa maar vooral Spanje is een bekende bestemming, inclusief eilanden als Ibiza en Mallorca. De nieuwe Volvo werd in de bekende huisstijl gespoten door Cranen Fleetservice. De trailer is ook nieuw, en die werd gebouwd door Van Rijssel Carrosseriebouw. De Volvo Turbocompound trekker werd afgeleverd door BAS Volvo Trucks. 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
22-12-2021
zowy1.jpg

Met Esteban onderweg in het noorden van Spanje

Onze medewerker Zowy Voeten maakte een rit mee met chauffeur Esteban Adán Dominguez door het noorden van…
Nieuws
10-07-2018
DAF_Primafrio_LR.jpg

Spanje zoekt 10.000 chauffeurs

De Spaanse TLN, Astic genaamd, heeft op haar jaarvergadering aangegeven dat het Spaanse wegvervoer acuut op zoek is naar…
Nieuws
06-12-2018
XPO_LZV1.jpg

XPO met 60 ton LZV onderweg in Spanje

De LZV rukt op in Europa en gelukkig lijken steeds meer landen te begrijpen dat je dan wel 60 ton moet toestaan.…