Eerste nieuwe Scania P-Serie voor Hoekstra Sneek

Nieuws
14-11-2017 | Door Tim de Jong

Chauffeur Lolke van Sinderen staat met een brede glimlach naast zijn fonkelnieuwe Scania P370 trekker. Hij heeft van Tjitze Hoekstra, directeur van Hoekstra BV te Sneek, de sleutels van zijn nieuwe distributietrekker gekregen.

Hoekstra heeft wat primeurs betreft een traditie hoog te houden. Dertien jaar geleden was het Friese bedrijf ook al de eerste in Nederland die met de lage P-cabine ging rijden. Voor Tjitze Hoekstra staat de keuze voor de P–serie niet ter discussie. “Wanneer de chauffeur, zoals bij ons, dagelijks zo’n 50 keer moet in- en uitstappen is de P-cabine een prima keuze.  

Hoekstra BV uit Sneek is een familiebedrijf met een historie die bijna 90 jaar terug gaat. In Nederland en België rijdt men veel distributiewerk, onder andere voor webwinkels, en verzorgt men verhuizingen. De huidige directie wordt gevormd door Tjitze Hoekstra en Christien Lycklama à Nijeholt. Kenmerkend is het streven van het bedrijf om chauffeurs minder dan vijf dagen per week in dienstverband te laten rijden. Tjitze Hoekstra: “Wanneer een chauffeur 4 dagen of minder werkt, heeft hij of zij een betere werk-privé balans. Bovendien kan onze planning hierdoor de trucks beter inzetten omdat chauffeurs hun privézaken regulier op de privédagen plannen.”

Hoekstra kiest bewust voor de Scania P-serie. “Soms vragen chauffeurs wel eens naar een G-serie omdat die cabine ruimer zou zijn, maar dat is maar betrekkelijk. Zeker deze nieuwe generatie P-cabine biedt een royale werk- en rustruimte. Onze chauffeurs zijn max. een nacht onderweg, bij uitzondering twee. Dan biedt de P-slaapcabine voldoende ruimte. Het grootste voordeel is echter de lage instap. Wanneer je iedere dag zo vaak in- en uitstapt, ga je die zeer waarderen.” Het eerste wat de chauffeur opviel was het zicht rondom. Het lage dashboard, de royale spiegels en de kleine spiegelbehuizing verkleinen de dode hoek aanzienlijk.

De P370 is uitgerust met de relatief grote 13-liter SCR-only motor met 370 pk. Hoekstra rijdt gemiddeld zo’n miljoen kilometer met de trucks voordat ze worden ingeruild. “Al onze trucks zijn bij de Scania-dealer in Joure in een reparatie-onderhoudscontract,” vervolgt Tjitze. “Vroeger hadden we het materieel nog zelf in onderhoud, maar tegenwoordig kunnen ze bij de dealer veel meer dan wij. Als ik zie hoe ze op afstand de truck uitlezen en het onderhoud voorbereiden, dan richten wij ons met het onderhoud meer op de kleinere klussen.”

 

Het bedrijf heeft grote plannen voor de toekomst. De huidige opslag wordt ingericht voor warehousing en naast het pand wordt een grote hal bijgebouwd voor crossdocking. Tjitze Hoekstra: “We kijken bewust naar de toekomst en zien de activiteiten alleen maar toenemen. We hebben de flow binnen ons bedrijf in beeld gebracht en samen met de architect een nieuw gebouw ontworpen. Dat wordt nu gebouwd.” Bij Hoekstra werken 110 mensen.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
03-04-2018
Scania_heiwo.jpg

NGS Scania P-Serie voor De Winter

Van de nieuwe generatie Scania trucks hebben we nog weinig klanten gezien voor de P-Serie. Maar ook hier heeft Scania…
Nieuws
12-03-2021
Dusseldorp_Scania-1-pers-2021.jpg

Trouwe klant Jos Dusseldorp investeert in Scania

Jos Dusseldorp Transport uit Lichtenvoorde rijdt al meer dan 20 jaar met Scania. Recent nam het bedrijf…
Nieuws
03-02-2021
Van-Spreuwel_Scania-1-pers-2021.jpg

Vijf Scania’s P250 voor Van Spreuwel

Recent kreeg Frank van Spreuwel directeur mede-eigenaar van het gelijknamige transportbedrijf in Eindhoven de sleutels…