Eerste van negen nieuwe Actros trucks voor Bolk

Nieuws
02-04-2019 | Door Tim de Jong

Bolk Transport uit Almelo heeft de eerste Actros 3358 6x4 LS-trekkers in gebruik genomen, uit een totale order van negen. De trekkers worden ingezet voor uitzonderlijk vervoer, voornamelijk van onderdelen van windturbines. Bolk Transport beschikte al over zeven Mercedes-Benz vrachtwagens.

Binnenkort worden de laatste nieuwe Actros 3358 6x4 LS 180 ton-trekkers geleverd. Bolk Transport heeft de eerste trucks uit deze order al in gebruik. De trekkers zijn uitgevoerd met een GigaSpace-cabine. Daarnaast beschikken de vrachtwagens over de standaard veiligheidsopties, waaronder Active Brake Assist, Lane Assist en Attention Assist. De trucks worden ingezet voor het exceptioneel vervoer, voornamelijk van windturbinecomponenten. Om dergelijke grote, zware objecten te vervoeren, zijn alle negen trekkers uitgerust met Turbo-Retarder-Koppeling (TRK). De TRK verenigt de voordelen van hydrodynamica met het comfort van een automatische versnellingsbak. Het systeem is speciaal geschikt om met zware lasten, fijngevoelig en slijtagevrij weg te kunnen rijden. Ook het brandstofverbruik is volgens Mercedes lager dan bij een traditionele koppelomvormeroplossing. Bovendien zijn wegrijden en rangeren gemakkelijker door de kruipfunctie met geïntegreerde rangeermodus. De Actros-trucks worden geleverd door Mercedes-Benz dealer Baan Twente.

Onlangs kon BIGtruck rijden met een vierassige zwaar transport trekker van dit merk. Klik " target="_blank" rel="noopener noreferrer">hier voor dat verhaal. 

Bolk Transport

Bolk Transport is opgericht in 1934. Het is een logistieke dienstverlener, die actief is op vele gebieden van het transport. Het bedrijf verzorgt niet alleen huiftransport, containertransport en exceptioneel transport. Ook biedt het transportbedrijf oplossingen voor complete vervoersvraagstukken: van op- en overslag tot het regelen van ontheffingen. Als medeoprichter van Container Terminal Twente beschikt het bedrijf over meerdere terminals in Nederland die de combinatie van containertransport over water, per spoor en over de weg mogelijk maken. Het bedrijf is actief in Nederland en een groot deel van Europa. Bolk Transport heeft naast vestigingen in Almelo en Hengelo, ook kantoren in Frankrijk, Duitsland, Ierland, Zweden, Oostenrijk, Roemenië en Turkije. In totaal beschikt Bolk Transport over circa 500 opleggers en 200 vrachtwagens, waarvan 16 Mercedes-Benz trucks. In totaal heeft het transportbedrijf bijna 350 medewerkers.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
17-11-2016
mammoet-koskullskulle-2.png

Mammoet verhuist Zweeds dorp

Mammoet is in het noorden van Zweden, binnen de poolcirkel, betrokken bij een megagroot verhuisproject. Dertig huizen moeten…
Nieuws
10-07-2019
Ale_noorwegen3.jpg

Exceptioneel transport in Noorwegen gruwelijk in de fout

Pal voor kerst publiceerden we in BIGtruck een reportage over exceptioneel vervoer over Noorse…
Nieuws
12-07-2016
Zwaartransp._2.jpg

Actros 4163 voor Zwaar Transport Zeeland

Recentelijk overhandigde Mercedes-Benz truckdealer Automotions een Actros 4163 8X4 SLT aan Zwaar Transport Zeeland.…