Elbetunnel vier dagen dicht

Nieuws
17-03-2021 | Door Iep van der Meer

De Elbetunnel in de A7 bij Hamburg gaat komend weekend 79 uur lang dicht in beide richtingen vanaf donderdag avond 18 maart tot maandag 22 maart in de ochtend om 5.00 uur. De afsluiting zit tussen Hamburg Volkspark en Hamburg Waltershof.

De afsluiting heeft te maken met een uitbreiding van de A7 ter plaatse van zes naar acht rijstroken. De reden voor de afsluiting is de sloop van drie belangrijke viaducten in de route. De verwachting is dat de werkzaamheden tot een grote verkeerschaos rond Hamburg gaan leiden vanaf donderdag avond.

Met name het verkeer van- en naar Denemarken krijgt hierdoor te maken met een flinke uitdaging. Een alternatief vormt de ferry verbinding tussen Cuxhaven en Brunsbuttel, maar de capaciteit daarvan is beperkt. De nieuwe, LNG gestookte ‘Greenferry’ die hier wordt ingezet biedt plaats aan 28 vrachtwagens en 600 personenauto’s. Navraag leert dat ook LZV combinaties geen probleem zijn aan boord, al levert de route voor LZV’s van en naar het noorden via Brünsbuttel wel een omweg op via Hamburg.  

De ferryverbinding vertrekt iedere drie uur in beide richtingen en de overtocht duurt een uur. ">Klik hier Voor een schema van afvaarten en meer informatie over deze ferrydienst.

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
27-02-2020
IEP_8194-1400.jpg

Verzakte rijbaan in Elbetunnel leidt tot chaos

Een verzakte rijbaan in de Elbetunnel heeft vanmorgen gezorgd voor een verkeersinfarct bij Hamburg. De tunnelbuis…
Nieuws
26-08-2016
Elmia3LR.jpg

Heerlijk zomeren bij Elmia en Nordic Trophy

Wat een prachtige show is Elmia in het Zweedse Jönköping. De Scandinavische deelnemers aan de Nordic Trophy…
Nieuws
07-06-2017
Scandlines.jpg

Bommelding zorgt voor chaos bij Scandlines

Rederij Scandlines heeft alle veerboten in de Deense veerhavens van Rødby, Gedser en Helsinggør, de Zweedse…