Elektrische Scania met 64 ton op weg in Zweden

Nieuws
13-12-2021 | Door Tim de Jong

Een elektrische truck met een GVW van 64 ton is onlangs afgeleverd aan chemieleverancier Wibax en gaat rijden in het noorden van Zweden. De drie-assige vol-elektrische trekker draagt volgens Scania bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen van Wibax en is opnieuw een voorbeeld van Scania dat innoveert in nauwe samenwerking met een klant.

Geëlektrificeerd zwaar transport is al aan de gang, zegt Scania. Dat laat de truckbouwer met zijn klant Wibax zien met dit nieuwe voertuig dat uitsluitend op elektriciteit rijdt. De elektrische truck heeft een totaalgewicht van 64 ton, inclusief lading en trailer, en zal rijden op de wegen tussen de steden Piteå en Skellefteå in Noord-Zweden, een afstand van 80 kilometer enkele reis.

Elektrische truck Scania 25P

De prestaties en het laadvermogen van het voertuig zijn mogelijk gemaakt door de ontwikkeling van een aanzienlijk sterkere elektrische motor. In het kader van een partnership op lange termijn zullen Scania en Wibax samenwerken om het gebruik van het voertuig in de loop van de tijd te optimaliseren, onder meer wat betreft het opladen, de levensduur van de batterij en de routeplanning. Dit zal Wibax ook waardevolle inzichten verschaffen bij de voorbereidingen om in de toekomst extra elektrische voertuigen aan hun vloot toe te voegen, aldus Scania, dat aan Wibax een drie-assige trekkervariant leverde van de 25P.

" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Klik hier voor het hele verhaal! 

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
10-11-2021
Scania_houtcombi_LR.jpg

Scania ontwikkelt elektrische truck voor 80 ton GVW

Samen met hout- en papiergigant SCA is Scania gestart met de ontwikkeling van een elektrische truck…
Nieuws
30-06-2021
eActros_1LR.jpg

Mercedes-Benz start serieproductie van de e-Actros

In de race om een bruikbare en inzetbare elektrische truck op de markt te brengen, heeft Mercedes vandaag…
Nieuws
16-02-2022
Scania_25P_1.jpg

Vol elektrisch op de testroute met de Scania 25P

Scania laat er geen gras over groeien in het nog maagdelijke tijdperk van elektrische trucks. We kregen…