Elektrische Volvo FM voor Heineken/Abrex Logistics

Nieuws
13-02-2023 | Door Iep van der Meer

Vorige week nam Heineken namelijk de eerste Volvo FM 4x2 Electric trekker in ontvangst, geleverd door BAS Truck Center. Hierdoor rijdt Heineken, samen met logistiek dienstverlener Abrex Logistics, voorop in de verduurzaming van het tankbier transport

De meest groene oplossing

In 2021 introduceerde Heineken de eerste elektrische tankbiertruck om de binnenstad van Amsterdam te bevoorraden met bier. Nu volgt er met de Volvo FM Electric een volledig elektrische trekker die 20.000 liter bier vervoert voor horeca en evenementen. Carl van der Wielen, Manager Tankbier Heineken: “Sinds 2016 is Heineken gericht bezig om het wagenpark slimmer, efficiënter en duurzamer te maken. In alles wat we doen zoeken we naar de meest groene oplossing. Voor tankbier trekken we daarin samen op met onze vaste transporteur Abrex Logistics. We zijn erg enthousiast om de eerste Volvo FM Electric in gebruik te nemen. Daarmee versnellen we onze transitie aanzienlijk.” 

Minder geluid én schoner transport

Elektrisch rijden is met name voor de bevoorrading in de binnenstad een uitkomst. Erwin Brekelmans, Algemeen directeur Abrex Logistics: “Vanaf nu kunnen mensen op het terras in alle rust van hun biertje genieten. Geen dieseldampen of ronkende motor meer. Onze elektrische tankbier trucks zorgen voor minder lawaai en schoner transport.” Heineken is op weg om de komende jaren hun complete wagenpark emissievrij te maken. Carl: “We hebben vergroening volledig omarmd. De Volvo Electric wordt namelijk 100% groen geladen bij onze brouwerij in ‘s-Hertogenbosch. Gefaciliteerd door onze eigen windmolens en zonnepanelen.” 

Vol voor Volvo FM Electric

Heineken en Abrex Logistics volgden de elektrische innovaties al jaren op de voet. Carl: “Wij wilden hier absoluut op instappen, maar het was wachten op het juiste model. Met de Volvo FM Electric hebben wij de elektrische truck gevonden die de gewenste performance en comfort biedt. Qua actieradius en capaciteit presteert deze truck ijzersterk. We kozen direct voor de meest veeleisende uitvoering: een opbouw waarmee we 20.000 liter bier vervoeren, in plaats van de gebruikelijke 12.000 liter. We zijn nu extra geladen om horeca, evenementen en plekken als Ziggodome en Rotterdam Ahoy te voorzien van tankbier.” De eerste reacties zijn positief. Erwin: “De eerste ritten zijn gereden. En onze chauffeur is razend enthousiast. Deze Volvo Electric is een investering in de toekomst. Vanuit deze ervaringen willen we met elkaar zo veel mogelijk leren. Daar kunnen we onze routes en planningssystemen optimaal op afstemmen. Hier gaan we absoluut de vruchten van plukken.”

Investeren in innovatie

Op hun weg naar elektrisch sloegen Heineken en Abrex Logistics wederom hun handen ineen met BAS Truck Center. Carl: “Heineken hecht waarde aan duurzame samenwerkingen. Sinds 1995 verzorgt Abrex voor ons het tankbier transport. En ook BAS Truck Center denkt al jaren mee in het verbeteren van onze transportoplossingen. In 2011 leverden zij ons de eerste hybride Volvo Trucks en ontwikkelden zij speciale smalspoor tankbierwagens voor binnenstaddistributie. De eisen in de markt worden steeds specifieker, daar blijven we als drietal innoverende oplossingen voor bedenken.” Erwin: “BAS Truck Center tipte ons deze Volvo FM Electric, die volledig voldoet aan ons eisenpakket en snel leverbaar is. Deze truck behoort tot de eerste batch elektrische Volvo trekkers in Nederland. We bevinden ons in de frontlinie van elektrische distributie, daar zijn we trots op. De komende jaren blijven we, samen met Heineken, investeren in duurzaam transport.”

Lees hier alles over transport en milieu!

Gerelateerde nieuwsberichten

Nieuws
11-12-2019
1860x1050_electric-concept-trucks_image-1.jpg

Volvo toont nieuwe FM maar dan elektrisch!

Volvo presenteerde deze week nieuwe zware elektrische trucks voor zware distributie en bouwtransport. Dat is…
Nieuws
29-12-2021
VanWijk_29-1400.jpg

Elektrisch onderweg met een Volvo FE in Amsterdam

Chauffeur Martijn Visser rijdt sinds enige tijd fluisterstil en heel duurzaam door- en rond Amsterdam.…
Nieuws
20-04-2021
volvo-trucks-elektrische-trucks-fh-fm-fmx.jpg

Van alle Volvo's een elektrische variant in 2022

Volvo biedt vanaf volgend jaar van al zijn truckvarianten een vol-elektrische versie aan. De eerste trucks…